Bedrijfsvideo laten maken

Ontdek de kracht van video

Vrijblijvend offerte aanvragen Bekijk onze showreel

Waarom bedrijfsfilm belangrijk is voor je onderneming

Beter bereik

Een bedrijfsfilm kan op verschillende online platforms worden geplaatst, waardoor het bereik groter is dan bij traditionele marketingmethoden.

Effectieve communicatie

Effectieve communicatie
Met een bedrijfsfilm kun je effectief en visueel communiceren wat je bedrijf doet en waarom klanten voor jouw bedrijf moeten kiezen.

Professionele uitstraling

Een bedrijfsfilm geeft je bedrijf een professionele uitstraling en kan bijdragen aan het versterken van je merkidentiteit.

Emotionele verbinding

Een bedrijfsfilm kan emotionele verbindingen creëren tussen je bedrijf en je doelgroep door het verhaal en de boodschap van je bedrijf op een pakkende manier te presenteren.
Bedrijfsvideo laten maken door VideoBird. Snel, flexibel en meedenkend

Bedrijfsvideo: Wat is het?

Een bedrijfsvideo is een video die speciaal is gemaakt om jouw bedrijf en haar producten of diensten onder de aandacht te brengen bij jouw doelgroep. Het proces van het maken van een bedrijfsvideo bestaat uit verschillende stappen, waaronder het bedenken van het concept, het schrijven van het script, het filmen en de montage.

Het is belangrijk dat de video relevant blijft, zodat het als visitekaartje van jouw bedrijf overal ingezet kan worden, zoals bij bedrijfspresentaties, salesgesprekken, websites, social media kanalen en evenementen. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat de video “evergreen” is, wat betekent dat de inhoud van de video up-to-date en relevant blijft en dat informatie die kan verjaren vermeden wordt.

Creatieve storytelling is belangrijk om de kijker te boeien en te betrekken bij jouw bedrijf. De opnamen moeten van zeer professionele kwaliteit zijn om een goede indruk achter te laten bij de kijker. Het is ook belangrijk om de focus te leggen op de identiteit en cultuur van jouw bedrijf, zodat de kijker een goed beeld krijgt van wie jullie zijn.

Naast de volledige bedrijfsvideo is het ook aan te raden om een kortere versie te maken die geschikt is voor socialmediakanalen. Op deze manier kun je de video ook daar effectief inzetten om meer bekendheid te krijgen en meer mensen te bereiken.

Standaard bedrijfsvideo: die je niet wilt hebben

Een standaard bedrijfsvideo is een video die weinig tot geen originaliteit en creativiteit bevat. Vaak wordt er alleen maar informatie over het bedrijf en haar producten en/of diensten gepresenteerd op een saaie en voorspelbare manier.

In deze video’s wordt het bedrijfslogo vaak in verschillende vormen getoond en zien we medewerkers van het bedrijf aan het werk. Er wordt een verhaal verteld over de diensten en/of producten die het bedrijf aanbiedt, maar dit gebeurt vaak zonder enige vorm van beleving of emotie.

Een voorbeeld van een standaard bedrijfsvideo is de video “Generic Brand Video”, waarin op humoristische wijze wordt getoond hoe bedrijven vaak dezelfde soort video’s maken. Het probleem met dit soort video’s is dat ze weinig impact hebben op de doelgroep en niet blijven hangen bij de kijker.

Om een goede bedrijfsvideo te maken is het daarom belangrijk om creatief te zijn en op een originele manier het verhaal van het bedrijf te vertellen. Op deze manier blijft de video interessant voor de doelgroep en zal deze langer in het geheugen van de kijker blijven hangen.

Waarom jij je bedrijfsvideo door VideoBird moet laten maken

Als bedrijf wil je een bedrijfsvideo laten maken die opvalt en jouw boodschap op een unieke en creatieve manier overbrengt. Het is daarbij belangrijk dat je samenwerkt met een professionele partij die de juiste ervaring en expertise heeft om jouw wensen te realiseren. Bij VideoBird ben je hiervoor aan het juiste adres.

Wij hebben in de loop der jaren een ruime ervaring opgebouwd in het maken van bedrijfsvideo’s voor verschillende soorten bedrijven, van kleine ondernemingen tot grote corporate bedrijven. Zo hebben wij onder andere gewerkt voor gerenommeerde klanten als Google, Ahold Delhaize, Royal FloraHolland, BPD, Praxis en OMRT.

Wij werken professioneel en hechten veel waarde aan een goede samenwerking met onze klanten. Daarnaast houden wij ons altijd aan de deadline en denken wij graag met je mee om tot de beste resultaten te komen. Ons team bestaat uit ervaren professionals die precies weten hoe zij jouw verhaal op een unieke en creatieve manier kunnen vastleggen.

Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbare partner die jouw bedrijfsvideo tot een succes kan maken, dan ben je bij VideoBird aan het juiste adres.

Bedrijfsvideo laten maken kosten.

Wat kost het om een
bedrijfsvideo te laten maken?

Een veelgestelde vraag is wat de kosten zijn voor het laten maken van een bedrijfsvideo. Hierbij komen verschillende disciplines en kostenposten kijken. Gemiddeld genomen kost een bedrijfsvideo tussen de € 3.500,- en € 4.000,-.

Bij VideoBird maken wij graag een offerte op maat voor jouw specifieke wensen en doelstellingen. Hierbij houden we rekening met alle benodigde factoren om een succesvolle bedrijfsvideo te produceren. Op deze manier kunnen we jouw bedrijfsvideo zo efficiënt mogelijk realiseren binnen het beschikbare budget.

Wil je meer informatie over de kosten van een bedrijfsvideo of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Stuur dan gerust een mail naar info@videobird.nl of bel naar 020 – 210 1303

Bedrijfsvideo laten maken of toch maar niet?

Zelf een bedrijfsvideo maken of toch maar niet?

Als je een beperkt budget hebt, kan zelf een bedrijfsvideo maken een interessante optie zijn. Houd er echter wel rekening mee dat het maken van een kwalitatief goede video niet eenvoudig is en dat het van invloed kan zijn op je autoriteit en professionaliteit. Je potentiële doelgroep zal dagelijks jouw video zien en als de kwaliteit niet goed is, dan haken ze mogelijk af.

Mocht je toch besluiten om zelf een bedrijfsvideo te maken, neem dan de volgende tips mee:

  1. Laat je inspireren door succesvolle collega’s en bekijk hun YouTube- of Vimeo-kanalen. Kijk wat zij goed doen en waar jij nog beter in kunt zijn.
  2. Zorg voor een goede microfoon, want goed geluid is van belang.
  3. Denk goed na over een mooie plek in je bedrijf en houd rekening met de lichtinval.
  4. Houd je verhaal kort, krachtig en interessant.
  5. Laat je inspireren door de bedrijfsvideo’s die wij bij VideoBird hebben geproduceerd.

Waarom jij vandaag nog een professionele bedrijfsvideo moet inzetten

1. Betere zichtbaarheid: Een bedrijfsfilm is een uitstekende manier om je merk en producten te tonen aan een groot publiek. Deze video’s kunnen op websites en sociale media worden geplaatst, waardoor ze toegankelijk zijn voor een groot aantal mensen.

2. Sterke merkidentiteit: Een bedrijfsfilm kan helpen om de merkidentiteit van je bedrijf te versterken. Deze video’s kunnen worden gebruikt om de waarden, missie en visie van je bedrijf te communiceren, waardoor je een sterk en herkenbaar merk creëert.

3. Meer vertrouwen: Een professioneel gemaakte bedrijfsfilm kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen bij klanten. Dit komt doordat bedrijfsfilms vaak professioneel zijn gemaakt, met goede beeld- en geluidskwaliteit, waardoor het bedrijf professioneler overkomt.

4. Meer conversie: Een bedrijfsfilm kan helpen om meer conversie te genereren. Dit kan gebeuren doordat een video de klant overtuigt om een product te kopen of een dienst af te nemen.

5. Informatie: Bedrijfsfilms geven kijkers een beter inzicht in een product of dienst, waardoor ze beter geïnformeerd zijn en een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

Dit zeggen onze klanten over ons

Videobird heeft de beste Proptech-video ooit voor ons gemaakt, OMRT. Als startup gingen we met deze video viral over grote onroerend goed netwerken in de wereld. Zeer dankbaar voor de jongens van Videobird, onze volgende video zullen we zeker weer bij hun aan de deur kloppen!

Jasper Spiegeler

OMRT

Ontzettende leuke en professionele groep mensen. Flexibel, mee denkend, en erg creatief met de story-line. Zeker aan te raden

Wessel ter Brugge

BOTL

Lekker snel schakelen, prima kwaliteit voor een prima tarief. Zou ze zeker nog eens inzetten.

Erik Jan van Zwieten

PRAXIS

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Een bedrijfsfilm is een krachtig middel om je merk en diensten te presenteren aan je doelgroep. Het laat een blijvende indruk achter, verhoogt de betrokkenheid en verbetert de zichtbaarheid. Wil je weten wat een bedrijfsfilm voor jouw bedrijf kan betekenen? Vul dan het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Aanvraag bedrijfsvideo

3 + 15 =