Vrouwelijke doelgroep aantrekken met bliksem en donder voor IT-detacheringsbedrijf Qiss IT

Commercial het concertgebouw

Wat wij hebben gedaan

Concept
Videoproductie
Styling

Er zijn twee dingen van belang in het maken van een goede wervingscampagne (nog wel meer, maar hyperbolen doen het goed op het wereldwijde web):
-opvallen
-consistentie
vacature video
Recruitmentvideo<br />
Wervingscampagne
Employer branding video
Als jij nieuwe collega’s wilt werven, moet je ervoor zorgen 1) dat potentiële sollicitanten jouw überhaupt weten te vinden en 2) dat ze ook weten wíe je bent, zodat zij de juiste match zijn met jouw organisatie.

Wij helpen onze opdrachtgevers graag met toffe content en een efficiënte content strategie om nieuwe collega’s aan te trekken, en daarvoor is het cruciaal dat deze opvalt, consistent is en relevant. Onze opdrachtgever Qiss IT staat gelukkig open voor creatieve campagnes, en nadat wij Outside of the Box met hen creëerden over het IT nerd stereotype dat veel jonge mannen aantrok, ontwierpen we een campagne die gericht was op vrouwelijke kandidaten; ‘Powervrouwen’.

Alles met een knipoog, want Qiss IT is geen suf nerdy bedrijf, maar vol met spontane mensen met IT knowhow. En dus verstopten we een aantal bliksemschichten in de campagne, want power .. elektriciteit..;)

De opdrachtgever

QISS IT is een IT-detacherings- en adviesbureau gevestigd in Nederland. Ze bieden diensten aan zoals IT-detachering, werving, projectmanagement en advies aan bedrijven in verschillende sectoren, waaronder de top 500 nationale werkgevers. QISS IT biedt trainings- en ontwikkelingsprogramma’s aan voor jonge professionals die geïnteresseerd zijn in IT, om hun vaardigheden en kennis te verbeteren en hen voor te bereiden op de IT-werkomgeving.

Het probleem

Samen met Qiss IT ontwikkelden we al eerder ‘Outside the box’, waarmee we het stoffige imago van IT aanpakten en hun naamsbekendheid vergrootten om een grotere demografie te bereiken, en ook hun conversiepercentage van jonge afgestudeerden naar hun IT-traineeships verhogen. Met ‘Powervrouwen’ wilden we ons meer richten op hun vrouwelijke doelgroep. De campagne is dan ook volledig gericht op het kracht geven aan vrouwen om het IT-werkveld binnen te treden, door ze letterlijk te verbeelden als superkrachtige IT helden, die nodig zijn in de IT-wereld.

De video’s werden gebruikt in online advertentiecampagnes op onder andere Instagram, Facebook en Reddit. Ze werden ook organisch gebruikt op hun website en sociale media. Na publicatie van elke campagne namen website bezoeken aanzienlijk toe, evenals het aantal sollicitanten.

Het hoofddoel was om vrouwelijke doelgroepen te bereiken en de merkbekendheid te vergroten. In het veld van IT-werving zijn er veel concurrenten die zich op vrouwen richten, vandaar dat we wilden opvallen met een ludieke advertentie die niet letterlijk moet worden genomen, maar wel opvalt.

We zijn daarnaast stiekem-niet-zo-stiekem ook gewoon enorme filmnerds en wilden meer filmische advertenties creëren in plaats van de standaard zoveelste office tour of iets dergelijks. Dus we refereerden naar The Matrix in de eerste campagne en gaven de tweede campagne een thema van 00’s superheldinnen/spionnen tv-shows (zei iemand Totally Spies?).

Naast meer opvallen en groter bereik, wilden we ook de juíste matches werven en daarom vinden we het ook belangrijk om een consistent universum te bouwen voor Qiss IT, of de verschillende campagnes aan elkaar te koppelen. Daarom verstopten we verwijzingen naar de eerste campagne in de tweede campagne (kun je ze vinden?).

Stel je vraag aan Isabelle!

Mail onze Head of Employer Branding op of bel ons kantoor voor je vraag.