9:30 - 17:30 bereikbaar op 020 - 210 13 03
Vijf voorbeelden van goede bedrijfsfilms

Vijf voorbeelden van goede bedrijfsfilms

Vijf Inspirerende bedrijfsfilm laten maken?

Videobird maakt allerlei uiteenlopende bedrijfsfilms voor verschillende soorten opdrachtgevers. Naast het maken van eigen video’s vinden wij het leuk en belangrijk voor onze klanten om in de gaten te houden wat er over de hele wereld aan bedrijfsfilms geproduceerd wordt. In dit artikel laten we je vijf internationale video’s zien die wij inspirerend vinden en graag met je willen delen. Uiteraard leggen we je uit waarom we ze zo goed vinden.

Jose Cuervo – Last Days 

 

Deze bedrijfsfilm voor tequila merk Jose Cuervo was vorig jaar ´Gold winner´ bij de Clio Awards in de categorie Short Form Commercial.

De Clio awards zijn jaarlijkse prijzen die worden uitgereikt aan internationale creative businesses. Wij zijn het helemaal met de gouden beoordeling van de jury eens. Waarom? Omdat de reclame anders is dan andere tequila-reclames. In de meeste commercials zie je mooie shots van drank die ingeschonken wordt en blije, drinkende mensen.

Jose Cuervo wilde dit juist niet. Zij wilden de reputatie van tequila eer aan doen. Vandaar dat zij voor deze campagne de spreuk ´tomorrow is overrated´ kozen. En iedereen die wel eens deze drank heeft gedronken, weet waarom deze spreuk goed bij een tequila merk past.

Dat deze commercial anders is dan de andere tequila reclames maakt hem goed. Je moet je hoofd boven het maaiveld uit durven steken en anders durven zijn. Dan val je op, en wordt er over je gesproken. De video maakt bovendien nieuwsgierig. Je moet gewoon weten wat er gaat gebeuren, en hoe het afloopt. Dat de commercial ook nog eens prachtig filmisch van karakter is en daardoor mooie shots en een bijzondere sfeer bevat, is de kers op de taart.

 

Google – Sunproof 

In deze video over ´Project Sunroof´ van Google wordt er door middel van animatie op een hele heldere wijze uitgelegd wat dit project inhoudt. De video legt uit hoe je Google Maps kan gebruiken om uit te zoeken of het rendabel is voor een specifiek dak om zonnepanelen te installeren.

Nu is het uitrekenen hoe rendabel een specifiek dak is voor zonnepanelen misschien niet het meest spectaculaire onderwerp dat jij je kunt bedenken. Maar juist daarom is deze video zo goed. Zelfs wanneer jouw product of dienst niet direct in de categorie cool, hot of sexy valt is het mogelijk een video te produceren die jouw product of dienst fijn verpakt, en duidelijk en leuk om naar te kijken te maken.”

Bovendien wordt er in de video op een vrolijke, positieve manier een wat complexer onderwerp duidelijk uitgelegd, wat ook nog eens erg knap is. Daar zit echt de kracht van animatie.

 

Shot on iPhone XS – Don’t mess with Mother

Deze video hoort bij een campagne voor de iPhone XS, waarin beelden te zien zijn die gemaakt zijn door gewone gebruikers met deze smartphone. Door de focus op het prachtige beeldmateriaal te leggen, weet Apple de fantastische camera van deze iPhone te demonstreren, zonder hier expliciet de aandacht op te vestigen.

En dat is natuurlijk heel fijn, reclame maken, zonder dat het als reclame wordt ervaren door de kijker. En dan de beelden. Die zijn ronduit fantastisch en fascinerend. Ze zijn op een mooie manier gemonteerd waardoor ze de spanning vasthouden, en je dus blijft kijken.

Dit gecombineerd met fijne muziek en een nog fijnere stem van verteller Carl Sagan maakt dat de video enorm kalmerend werkt. Een inspirerend rustpuntje in onze drukke wereld. De bonus is dan ook nog dat de video door de beelden en tekst een ode is aan onze prachtige aarde.

De beelden laten zien hoe wonderlijk onze wereld is. Het lijkt een ode, maar is eigenlijk een politiek protest van Apple tegen de beslissing van Donald Trump zich terug te trekken uit het klimaatakkoord van Parijs. En wat een prachtig protest is het.

 

Mailchimp – KaleLimp

Deze gekke bedrijfsvideo hoort bij een serie van drie, waarbij alledrie de video´s gebaseerd zijn op hoe de naam Mailchimp regelmatig verkeerd wordt uitgesproken en verbasterd. De andere video´s heten dan ook JailBlimp en MailShrimp. Deze serie was Mailchimp´s eerste grote reclamecampagne. Ze wilden zich met deze video´s dan ook introduceren aan de wereld en te laten zie hoe leuk en creatief zij zijn.

Geen van de video´s slaat ergens op. Ze zijn allemaal gek, maar wel grappig en charmant. En dat is prima, want een bedrijfsvideo hoeft helemaal niet zo serieus te zijn. En bovenal: wat een prachtige stijl heeft deze video. Met zo´n bijzondere, beetje gekke, originele video val je natuurlijk wel op. Missie geslaagd voor Mailchimp dus.

 

Heineken – OpenYourWorld

https://www.youtube.com/watch?v=dKggA9k8DKw

Stiekem is dit onze favoriet. Hoe knap is het politiek en bier op de juiste manier met elkaar te combineren? Er zijn meerdere merken geweest die hiertoe een poging hebben gewaagd, maar geen van hen slaagden. Heineken wel. Met hun World´s apart #openyourworld campagne hebben ze enorme impact gemaakt.

Het filmwerk zelf is eenvoudig en duidelijk. De focus ligt op wat er gebeurd en gezegd wordt, niet zozeer hoe het er uit ziet. Je merkt dat er goed over het experiment is nagedacht en het is ronduit fantastisch gemonteerd. Wat de sterkste kant is van deze video, is het gevoel wat hij je weet te geven.

De kans is klein dat iemand naar deze video heeft gekeken en hier niets bij heeft gevoeld. Deze advertentie raakt en ontroert. En wat ook fijn is en waar alle kijkers gek op zijn: er zit een climax in én een happy end.

 

Bedrijfsfilm laten maken door VideoBird?

En, geïnspireerd geraakt? Alle merken achter de video’s hebben een duidelijk doel met hun film.

Ze willen bijvoorbeeld opvallen, ontroeren of informeren. Maar feit is dat ze één duidelijke bedoeling met hun video hebben waar ze de focus op leggen. Daarnaast hebben ze allemaal een entertainende waarde. Of het nou door humor, mooie shots of een interessante bodem is. Je wilt blijven kijken in plaats van wegzappen of weg klikken.

Wij denken graag met je mee met het maken van met het maken van originele, inspirerende en opvallende bedrijfsfilm’s. Ben je benieuwd naar de kosten en mogelijkheden?  Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

 

]