9:30 - 17:30 bereikbaar op 020 - 210 13 03

ONZE WERKWIJZE

Wij streven ernaar om de beste productie te maken met het beschikbare budget. Daarom adviseren we onze opdrachtgevers om ons al in een vroeg stadium bij het proces te betrekken. Door onze jarenlange ervaring en kennis weten wij hoe je jouw video het best kan aanpakken. Van concept tot aan distributie.

Hieronder vind je de diverse stappen die we langs zullen gaan mits van toepassing op jou video of campagne. Mocht je benieuwd zijn naar de tarieven?  Klik dan op de onderstaande knop.

Hoe maken wij jouw ideale video?

 

1. Introductie

Kennismaking

Wij willen graag weten met wie we samen gaan werken aan de video en dat zal andersom ook ongetwijfeld het geval zijn. Je kunt ons altijd bellen of mailen om langs te komen of wij komen bij jou lang. Niet echt fan van face-to-face contact? Dan houden we het bij telefoneren of Google Hangout. Pre-briefing In de zogeheten pre-briefing zullen we o.a. de volgende vragen stellen om een goed beeld te kunnen schetsen van de productie of de campagne:

  • Wat is het doel van de video of campagne?
  • Wie is je doelgroep?
  • Hoe bereik je jouw doelgroep het vaakst?
  • Wat is jullie visie en missie als bedrijf, merk, zender of omroep?
  • Hebben jullie al een eigen video huisstijl of brand manual?

Voorstel concept
Na de pre-briefing zullen wij met onze creatives een of meerder concepten bedenken. Wij kijken hier niet alleen naar de inhoud, maar ook naar de juiste vorm, tone-of-voice en stijl. Ons advies en consultancy zit niet bij iedere productie inbegrepen, aangezien we ook regelmatig alleen de uitvoerende partij zijn.

Definieren

Zodra we het concept van de video(‘s) of campagne hebben vastgelegd, bekijken we of alleen een video voldoet of dat we beter een serie(mits het budget het toelaat( kunnen produceren. Andere producten als grafische vormgeving of fotografie zullen ook de revue passeren. Tot slot tekenen we beide een op maat gemaakte offerte om onze samenwerking officieel te maken.

2. Pre-productie

Uitwerken scenario, script, shotlist

Nu we weten wat we gaan maken moeten we ons concept en ideeën gedetailleerder op papier zetten. Dit doen we o.a. in een scenario, een (voice-over) script en een shotlist die leidend zal zijn of meer ondersteunend. Bij dit proces horen we ook graag jouw mening!

Casting

Wie gaan we zien in de video? Gebruiken we acteurs, figuranten en/ of presentatoren? En op welke locatie(s) gaan we filmen? We casten deze elementen graag voor je. Online maar ook offline via castings of locatie bezoeken.

Opstellen call-sheet

Zodra we de productiedagen en draaidagen hebben ingepland stellen wij een planning op in de vorm van een call-sheet. In dit document vind je alle praktische informatie die jij, de cast en de crew nodig hebben om de draaidagen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

3. Productie

Productie

Voordat we beginnen met filmen zorgen wij dat alle apparatuur gereed staat of opgehaald dient te worden. Ook andere zaken als props, catering of set design kunnen we voor je regelen.

Filmopnamen

D-day! We gaan beginnen met de opnames. Je bent van harte welkom als je erbij wil zijn en de Birds in actie wil zien. Kan je er niet bij zijn, maar wil je wel een impressie zien of delen met je collega’s, gasten of volgers op social media?

Audio Opnamen

Indien nodig regelen we ook intern of extern de voice-over opnames met een stemacteur die het best bij jouw merk, bedrijf of campagne past. Ook werken we met muziek componisten en producers als je een eigen sound wil hebben voor je productie.

4. Post-productie

Montage en animatie

Nadat alle opnames erop zitten beginnen met het spotten en sorteren van de ruwe beelden. Vervolgens begint het montagewerk aan de hand van het script of onze creativiteit en expertise. Ook komen de basis (titel) animaties en andere vormgeving bij deze stap aan bod.

Sound design

Niet alleen het oog willen we verwennen, je oren willen ook kunnen meegenieten van de productie. Onder sound design vallen onderdelen als muziek en geluidseffecten. Voor de grotere projecten werken wij samen met onze sound designers in hun studio.

Feedback

Zodra we een ruwe versie hebben, zijn wij benieuwd naar jou mening. Bij de meeste producten van ons zit een correctieronde inbegrepen. Via onze feedbackmethode kun je gemakkelijk in de video zelf je feedback geven. Hoe dat werkt kun je zien in deze video (video feedback geven).

Afronden
Zodra we alle feedback binnen hebben is het tijd om de puntjes op de ‘i’ te zetten. In deze stap verwerken we alle mogelijke feedback die je hebt aangegeven en optimaliseren we alle audio, animaties en beelden. Denk hierbij aan kleur correcties en kleurbewerking (color grading).

5. Marketing

Publiceren

Nu je video af is begint het echte werk. We gaan je video zichtbaar maken voor je doelgroep. In de meeste gevallen gaat dit online via een website of een social videoplatform (Youtube, Vimeo, Facebook, Instagram), maar ook blijft offline publicatie nog steeds populair. Denk hierbij aan televisie, theater, congressen, reclameborden of VR-bril.

Verspreiden

Nadat je jouw video online hebt geplaatst kun je gemakkelijk nog een extra boost geven door je video te plaatsen in een doelgerichte (betaalde) advertentie op social media of andere websites. Ook kun je hem gemakkelijk meesturen in een nieuwsbrief of meesturen in een persbericht naar de juiste kanalen.

Analyseren en Rapporteren

Waren al bovenstaande handelingen wel de moeite waard? Heb je jouw doel(en) bereikt? Je resultaten en andere gegevens met betrekking tot je video zijn online gemakkelijk te analyseren. Zeker met het oog op toekomstige videoproducties doe je er goed aan om je analyses om te zetten naar duidelijk rapportages. Zo kun je goed bepalen of je laatste aanpak de juiste was of dat er elementen van je video of campagne anders moeten. Heb je zelf niet de tijd of de kennis om de juiste rapportages op te stellen dan kan je onze hulp inschakelen.

Betaling

Hoewel wij met liefde concepten verzinnen en video’s produceren, moeten we er toch van kunnen leven. Daarom krijg je na de laatste stap de factuur toegestuurd. Ben je van plan om meer video’s bij ons af te nemen? Dan doe je er goed aan om een abonnement bij ons af te nemen! Voor meer informatie hierover, zie onze tarievenpagina!