Een professionele livestream organiseren?

Live streaming is tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Met de uitdagingen die de afgelopen jaren zijn ontstaan rond fysieke bijeenkomsten, kiezen steeds meer organisaties voor de volgende beste optie: het organiseren van online evenementen, hybride evenementen en livestreams.Bovendien stellen hybride evenementen je in staat om een veel breder publiek te bereiken dan ooit tevoren. De omvang van een locatie is niet langer bepalend voor de omvang van het publiek, want iedereen kan nu virtueel deelnemen vanuit hun eigen comfortabele plek thuis of op kantoor.

Op maat gemaakte livestream voor springlezend

Online of hybride event

Het is essentieel om eerst te bepalen of het evenement volledig online moet plaatsvinden of dat het een hybride evenement moet zijn. Bij een hybride evenement is een deel van het publiek fysiek aanwezig, terwijl de rest via een live stream meekijkt. Het voordeel van een hybride bijeenkomst is dat er gemakkelijk interactie mogelijk is met het aanwezige publiek, terwijl een volledig online evenement juist voordelen heeft, zoals het feit dat er slechts een relatief kleine fysieke ruimte nodig is.

Onze reeds georganiseerde hybride en online livestreams

Bekijk hieronder onze eerder geproduceerde livestreams, hybride livestreams en interactieve livestreams.

Welten

Interactieve hybride event

Big bender music party

Hybride event

Springlezend LIVE! Aftermovie

Hybride event

Delta grand opening aftermovie

Livestream

Livestream locatie

Nadat de basisplannen voor het evenement zijn opgesteld, is het tijd om een geschikte locatie te overwegen. Heb je al een locatie in gedachten en sluit deze aan bij het beeld dat je hebt voor het evenement? Een mooie locatie met een goede uitstraling is een positief vertrekpunt, maar het is ook belangrijk om aan praktische zaken te denken. Is er bijvoorbeeld een snelle en stabiele internetverbinding beschikbaar? Kun je eenvoudig apparatuur plaatsen en laden/lossen op de locatie? In het geval van een hybride evenement is het eveneens essentieel om rekening te houden met de toegankelijkheid voor het publiek en voldoende parkeermogelijkheden.

Podium setting livestream

De opstelling op het podium speelt eveneens een cruciale rol. Voor een live stream met afzonderlijke presentaties zijn andere voorbereidingen nodig dan bijvoorbeeld voor een panelgesprek of een tafeldiscussie. Het is ook verstandig om zorgvuldig te overwegen welke sfeer het online evenement moet uitdragen. Hierbij komt onder andere het decor en de grafische elementen die gebruikt worden bij het organiseren van de live stream in beeld.
Livestream laten maken

Belichting, beeld en audio

En dan is er natuurlijk ook de technische kant van de zaak. Zijn de sprekers duidelijk hoorbaar en goed zichtbaar? Is de ruimte adequaat verlicht en is de online verbinding stabiel? Kunnen deelnemers zonder problemen inbellen of contact maken? Het is van groot belang dat al deze aspecten grondig zijn getest vóór de live stream, om een succesvol eindresultaat te verzekeren.

Hulp nodig bij het organiseren van een online of hybride event?

Je vraag je je misschien af of je ondersteuning nodig hebt bij het opzetten van je online evenement. Of wellicht geef je er de voorkeur aan om de volledige organisatie uit te besteden? VideoBird staat voor je klaar! We werken samen om de optimale aanpak te vinden voor het succesvol begeleiden van jouw online of hybride livestream, met de juiste organisatie, planning en apparatuur.