De uitdagingen van Video Agencies in 2024 op de TwentyThree ‘Video is Now’ Summit in Kopenhagen

Het effectief inzetten van video's voor interne communicatie
Video agencies staan vaak voor veel dezelfde uitdagingen, maar ze komen niet vaak samen om die uitdagingen samen het hoofd te bieden. En we komen elkaar nou eenmaal niet vaak tegen in het werkveld, omdat we in hetzelfde vaarwater zitten. Wat ons betreft zonde, omdat we altijd veel van elkaar kunnen leren. Daarom waren we meteen enthousiast toen we hoorden over de TwentyThree conferentie, waar video agencies uit heel Europa samenkomen.

TwentyThree ‘Video is Now’ Summit

Op de brug die het centrum van Kopenhagen met de wijk Nørrebro verbindt is het eerste teken van de TwentyThree conferentie de welkomsbooth, waar we een programma en verdere route-instructies krijgen. Aan de Nørrebro-kant van het water lopen we door een poort naar de binnenplaats van het ruime en mooi opgezette kantoor van TwentyThree, een grote speler op het gebied van webinars en videoproductie. Hier vindt de tweede editie van de TwentyThree Summit plaats, met meer dan 600 bezoekers uit 30+ landen Europa’s grootste conferentie op het gebied van video.

Na een relaxte ontvangst met koffie en ontbijt beginnen op het hoofdpodium in het nabijgelegen Nørrebro Theater de eerste keynotes. De aftrap-sessie wordt gehost door de oprichter van TwentyThree, Thomas Madsen-Mygdal. Door hem werd onder andere besproken hoe de wereld van Video Agencies er in 2024 bij staat. Interessant om te zien dat het niet veel uitmaakt of je nu in Amsterdam, Kopenhagen of Praag gevestigd bent, de uitdagingen zijn veelal hetzelfde. Het pleidooi om meer te denken in vaste partnerships in plaats van one-off projecten, klinkt voor ons in ieder geval heel herkenbaar.

Het effectief inzetten van video's voor interne communicatie

AI

Daarnaast is één van de grote topics in de video-wereld uiteraard AI. Vanuit TwentyThree werd een AI Manifesto gepresenteerd. De korte versie: Keep It Real. AI biedt geweldige tools om het werk van videomakers makkelijk te maken, maar we moeten voorzichtig zijn met ‘fakes’, die enkel het vertrouwen van mensen wegnemen, omdat we niet meer kunnen vertrouwen wat we zien.

Als afsluiting van de ochtend vertelt de Deense topmarketeer Lars Silberbauer (voorheen LEGO, Nokia) hoe hij de Olympische Spelen van 2022 in Tokyo video-first heeft gemaakt, en hoe ze storytelling hebben ingezet om inspirerende videocontent te maken voor een miljoenenpubliek van over de hele wereld.

Het effectief inzetten van video's voor interne communicatie

Apple Vision Pro

In de binnenplaats van het TwentyThree kantoor vinden we naast een goede lunch ook de mogelijkheid om de Apple Vision Pro uit te proberen. Vooral de video-mogelijkheden van Apple’s nieuwste snufje zijn overtuigend, met een demo van een 3D-video van een dinosaurus-gevecht die heel immersive is.

Het effectief inzetten van video's voor interne communicatie

Inzichten in videomarketing

De middag staat wederom in het teken van inspirerende keynotes. Schrijver van het boek Video Marketing Jon Mowat legde met veel voorbeelden en Britse humor uit waarom video eigenlijk zo goed blijft hangen (korte versie: we zijn ge-wired om verhalen te maken van alles dat we zien). De afsluiter van de dag was helaas niet de geplande sessie van de Deense topregisseur Thomas Vinterberg (Festen, Druk). Een gevalletje geboorte in het gezin. Wel werd door actrice Puk Scharbau (The Bridge) een leuke sessie gegeven over presenteren voor de camera.

Video loopt al een tijdje mee als industrie, maar een conferentie als deze, puur gericht op video, bestaat pas twee jaar. Best opvallend, aangezien dit soort conferenties op bijvoorbeeld het gebied van tech allang uit de kinderschoenen zijn. Daarom dus een grote shout-out naar TwentyThree voor het organiseren. Er staan plannen op touw om binnenkort ook soortgelijke events door heel Europa te organiseren, waaronder in Amsterdam in november. Wij zijn dan zeker van de partij!

Meer weten wat video voor jouw organisatie kan betekenen?

Ontdek de kracht van video voor jouw organisatie! Wil je meer inzicht krijgen in hoe video jouw bedrijf kan versterken? Neem dan vrijblijvend contact op met Floris Modderman de CEO van VideoBird.