9:30 - 17:30 bereikbaar op 020 - 210 13 03

Video marketing

Wat is video marketing eigenlijk? Videomarketing is het inzetten van video’s voor de promotie van een product, merk, dienst. Het gaat hier dan wel om promotie in de breedste zin van het woord, het gaat dan niet noodzakelijk om het aanprijzen van een item maar om het activeren van de doelgroep en het scheppen van een band.

Voordelen video marketing

Waarom video marketing? De cijfers spreken eigenlijk voor zich. Hier een aantal video statistieken op een rij:

  • 78% van het online traffic is video-content
  • Marketeers die video gebruiken groeien 49% sneller in omzet
  • Social video genereert 1200% meer shares dan tekst en afbeeldingen gecombineerd
  • YouTube is de 2e grootste zoekmachine van de wereldVier op de vijf consumenten vinden video handig
  • Online shoppers kopen bijna twee keer zo snel het product als ze een video hebben gezien

Video SEO

Met onze jarenlange ervaring hebben wij veel bedrijven voorzien van effectieve video content die in YouTube en Google ranken. Ook hebben wij daarbij behorende video strategie om meer traffic, leads en conversie te behalen toegepast. Denk hierbij o.a. promotievideo’s, product reviews, video testimonials, instructievideo’s en animatie video’s.

Één video is geen video

Bij videomarketing gaat het niet simpel om één videoproductie. Wij realiseren een slimme en doordachte videocampagne die o.a. kan bestaan uit meerdere korte video’s met dezelfde look en feel. Dit zorgt ervoor dat er extra herkenning is van je bedrijf of organisatie.

De doelgroep kan o.a. worden bereikt door dezelfde boodschap op meerdere platformen zoals YouTube, Facebook en LinkedIn te presenteren. Hierbij stemmen wij de video’s in impact en lengte af op het betreffende relevante platform. Doordat de doelgroep de kracht van de herhaling ervaart blijft de merknaam boodschap beter hangen.

De meerwaarde van video marketing

Video marketing heeft een effectieve meerwaarde gehad bij diverse klanten en partners. Door video’s in te zetten in hun marketingmix hebben ze allemaal een extra waarde kunnen halen uit hun video’s op hun website en op social media.

Waarom VideoBird

Videobird heeft sinds 2012 ervaring met het produceren van effectieve video’s en de marketing hiervan. Met een eigen team en groot netwerk van professionals met jaren lange ervaring heeft zij de laatste kennis en ervaring in huis op het gebied van videomarketing. Wij maken niet alleen effectieve video’s, maar laten deze ook ranken in YouTube en Google. Ook kunnen wij ervoor zorgen dat d.m.v. YouTube Ads er meer traffic, leads en conversie wordt behaald.

Video inzetten voor je bedrijf

Wil jij ondersteuning bij het inzetten van je huidige videocontent of wil jij nieuwe video’s laten maken. Informeer dan naar de mogelijkheden en bereik jouw online doelgroep snel en effectief!

Videomarketing is dus hot en effectief en biedt talloze mogelijkheden voor professionals en ondernemers. De vraag vandaag is niet of, maar hoe je aan de slag gaat met video marketing. Welke video strategie past bij jouw bedrijf? Wat zijn de basisprincipes van een goede en effectieve video? Welke kanalen zet je in en waar moet je op letten. Ook direct aan de slag met videomarketing? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij denken graag met je mee!

Neem contact met ons op