9:30 - 17:30 bereikbaar op 020 - 210 13 03

Recruitment video laten maken

De recruitment-, vacature- of wervingsvideo heeft een enorme opmars gemaakt. Niet alleen in kwantiteit, maar met name ook in kwaliteit. Waar men voorheen genoegen nam met een manager of werknemer voor de camera die wat leuks vertelde over het bedrijf of zijn/haar baan zien we nu bijna volledige commercials voorbij komen.

Niet zo gek, want je wil jouw bedrijf op een zo mooi mogelijke manier in beeld brengen. Niet alleen voor toekomstige werknemers, maar ook voor huidige werknemers. Zij moeten ook trots blijven om bij zo’n prachtig bedrijf te werken.

Uit onderzoek is gebleken dat 75% van alle werknemers niet actief zoekend te zijn, maar wel open te staan voor een nieuwe uitdaging in een andere baan.

Hier ligt dus ook nog een mooie kans om een potentiële werknemer te kunnen overhalen te reageren op jouw online videovacature. En dat meer mensen reageren zodra de vacature in videovorm is, is algemeen bekend.

Een andere belangrijke reden voor de toename in werving video’s is natuurlijk LinkedIN en andere social media kanalen waar je heel doelgericht kan targetten op potentiële collega’s. Zo voldoet vaak een algemene ‘werken bij’ video vaak niet meer en kan je beter (bij grotere bedrijven) meerdere kleinere recruitment video’s maken per afdeling of functie.

 

Hoe gebruik ik een wervingsvideo?

De afgelopen jaren hebben wij diverse soorten recruitment video’s mogen maken. En hier zien we ook duidelijke veranderingen in de soort video’s die we maken. Veelal blijven het interviews met huidige werknemers, omdat dit voordelig is om te maken en het meer authentiek overkomt dan een voice-over of een manager/directeur.

Ook gebruiken we bij ‘jongere bedrijven’ of bedrijven die meer op de millenials zitten steeds vaker humor en duiken we steeds vaker in op secundaire arbeidsvoorwaarden of andere voordelen die bij de baan erbij komen. Denk aan locatie, nevenactiviteiten, vakantiedagen e.d. Gooi dit alles in een vlotte, stoere of grappige montage en je hebt direct de aandacht van de kijker.

Stop daarom ook nooit teveel informatie in de video. Het is belangrijk dat je de kijker het juiste gevoel geeft. De rest van de baan specificaties kunnen ze wel terug lezen. Een andere strategie is om een video campagne te maken op social media volgens de touch-tell-sell methode. Waarbij je eerst vooral een leuke, inspirerende of toffe video laat zien en erna de personen die de video hebben bekeken meer informatieve video’s stuurt. Om ze vervolgens via een gemakkelijke post te overtuigen om zich aan te melden voor de sollicitatie.

 

Recruitment video laten maken door VideoBird

VideoBird gaat er samen met jou voor zorgen dat we de juiste wervingsvideo gaan maken. Het liefst zijn wij dan ook al in het begin van het proces betrokken. Wij weten met wat voor soort video je jouw doelgroep aanspreekt. Zo hebben wij al wervings video’s gemaakt voor o.a. GAMMA, Karwei, HEMA, Praxis en PON.

Mocht je advies en hulp nodig hebben m.b.t. de campagne dan kan je ons daar ook voor inschakelen. Of laat je alvast inspireren door ons artikel m.b.t. wervings video’s.

 

Wat kost een Recruitment/wervingsvideo?

De tarieven voor recruitment video’s zijn erg uiteenlopend. Een interview met een medewerker is wat eenvoudiger dan gescripte video met meerdere personen, voice-over en meerdere locaties. Onze prijzen voor wervings video’s beginnen rond de €1.000,00 en lopen op tot gemiddeld €4.000,00.

Mocht het budget voor je recruitment strategie beperkt zijn. Zorg er dan voor dat je video vooral tijdloos is, zodat je hem langer kan inzetten. En houd je concept zo simpel mogelijk i.p.v. dat je een moeilijk concept wil uitvoeren voor een klein budget!

Aarzel niet om ons te bellen (020 210 13 03) of te mailen voor advies!

Neem contact met ons op