9:30 - 17:30 bereikbaar op 020 - 210 13 03
MuseumTV Nationaal Militair Museum Case

MuseumTV Nationaal Militair Museum Case

Samen met MuseumTV hebben we een tweede serie 360 graden (ook wel Virtual Reality) video’s opgenomen. Dit keer in het Nationaal Militair Museum.

Wij hebben 4 pronkstukken uit het museum gehaald die zich goed uitleenden voor 360 graden video. Je wil namelijk wel om je heen kunnen kijken, een postzegelmuseum zou niet werken.

Creatieve manier om een 360 video te maken? VideoBird heeft alle materialen ter beschikking! Onze Floran is helemaal klaar voor!

 

De opnames filmden we met onze eigen virtual reality camera, de GoPro Omni. Wat belangrijk is tijdens 360 graden opnames is dat de camera letterlijk alles filmt. Apparatuur zoals lampen en de rest van de crew moet zich dus goed verstoppen. Nu hadden we het geluk dat het museum elke maandag dicht is, anders was het een erg grote uitdaging.

In de montage leren we ook steeds meer over virtual reality. Zo hebben we voor deze serie niet alleen titelanimaties erin verwerkt, maar ook archief filmbeelden en geluidseffecten, die ook in een 360 graden ruimte zit.

Het terugkijken en monitoren van de 360 graden film kan natuurlijk op je computer en mobiele telefoon, maar de ultieme ervaring heb je natuurlijk met een Virtual Realitybril. Onlangs hebben wij zelf de Oculus Go aangeschaft. Het prijskaartje van deze bril is relatief laag (230-260 euro), maar de kwaliteit en mogelijkheden zijn echt super.


Bekijk hieronder de vier video’s. En ben je zelf ook benieuwd naar de mogelijkheden rondom 360 graden video of virtual reality? Neem dan snel contact met ons op.