9:30 - 17:30 bereikbaar op 020 - 210 13 03
Maximaal rendement halen uit een online campagne?

Maximaal rendement halen uit een online campagne?

Wil je maximaal rendement halen uit een online reclame campagne tegen zeer lage kosten? Dan is het adverteren op YouTube een slimme optie. Op dit moment gebruiken nog weinig online marketeers of e-commerce websites de mogelijkheid om te adverteren op YouTube. En dat is een gemiste kans. Want niet alleen zijn de kosten laag ten op zichte van Google Ads campagnes, maar je kunt met video-advertenties echt een compleet verhaal brengen. Je kunt perfect je doelgroep bereiken door middel van de handige doelgroepsegmentatie op basis van bijvoorbeeld geslacht, leeftijd, gezinssituatie, interesses, topics, plaatsen, keywords en keyzinnen. Hieronder lees je waarom YouTube Advertising nog meer interessant is:

  • YouTube is de de tweede grootste zoekmachine van de wereld
  • YouTube is de nummer 1 zoekmachine voor (product) reviews
  • 99% van de bedrijven die YouTube Ads gebruikt zal dit ook in 2020 weer doen
  • 78% van de online marketeers zegt dat video hun een goede ROI geeft
  • Er zijn meer dan 3 biljoen zoekopdrachten per maand
  • Een derde van alle internetgebruikers bezoekt YouTube dagelijks
  • YouTube is de meest populaire platform voor jongeren 18-29 jaar

YouTube-advertenties

YouTube advertenties

Je kunt op YouTube op verschillende manieren adverteren. Hieronder bespreek ik de drie verschillende mogelijkheden. Adverteren op YouTube is ideaal voor het verkrijgen van naamsbekendheid, maar ook voor het maken van directe of indirecte sales.

Volgens YouTube kun je met adverteren op YouTube betere resultaten behalen dan adverteren op TV. Door verschillende mogelijkheden voor targeting kun je heel gericht je doelgroep bereiken, dat is iets wat niet lukt met tv- of radiospotjes.

YouTube TrueView-advertenties

Het standaard type video-advertenties op YouTube wordt TrueView Adse genoemd. Als YouTube-adverteerder betaal je dan alleen als iemand je advertentie langer dan 30 seconden bekijkt of doorklikt naar je website, YouTube-kanaal of landingspagina.

Is de video korter dan 30 seconden, dan hoef je alleen te betalen als de volledige video is bekeken. Je hoeft niet te betalen als men op de Skip Ad knop drukt.
YouTube stelt dat skippable TrueView ads tussen de 12 seconden en 6 minuten mogen duren en dat niet-skippable TrueView ads tussen de 15-20 seconden mogen zijn.

De skip ad knop wordt automatisch na 5 seconden aanklikbaar, het is belangrijk om in de eerste 5 seconden van je video advertentie interesse, aandacht of nieuwsgierigheid te realiseren zodat men de hele video advertentie zal gaan bekijken.

YouTube Trueview-advertenties

Er zijn 2 types of YouTube TrueView Ads

1. YouTube TrueView Discovery Ads
Video discovery-advertenties kunnen worden getoond op plaatsen waar kijkers relevante content kunnen ontdekken zoals de YouTube zoekresultaten, naast relevante video’s en op relevante sites die onderdeel zijn van het Google Display Network.
YouTube TrueView Discovery

2. YouTube In-Stream Ads
In-stream Ads zijn advertenties welke je voorafgaand aan de video die je wilt bekijken zult zien. Je hebt dan 5 seconden om op de Skip Ad te klikken als je de YouTube reclame advertentie video niet wilt zien. Je kunt als adverteerder een call to action overlay maken die je naar een specifieke URL doorstuurt.

De In-Stream Ads kunnen ook tijdens een video of na een video op YouTube worden weergegeven. Doordat nog weinig bedrijven adverteren op YouTube, zijn de klikprijzen nog erg laag: gemiddeld 0,02 Euro

YouTube Preroll Ads

Sommige In-Stream Ads zijn niet skippable en kunnen vooraf een video worden getoond, zij kunnen ook in het midden of aan het einde van een video worden getoond en kunnen 15-20 seconden duren. Er zijn ook niet skippable mid-roll video advertenties die kunnen bij video’s die langer dan 10 minuten duren worden geplaatst.

YouTube Bumper Ads

Er is er nog een ander type advertentie de zogenaamde bumperadvertentie (Bumper Ads) Dit is de kortste advertentiemogelijkheid. Een bumperadvertentie mag niet langer dan 6 seconden duren en je doelgroep kijkers hebben geen mogelijkheid om de video advertentie over te slaan.

Je betaald dan alleen voor het aantal views van je korte video boodschap, de bumper video advertentie kan worden vertoond voor, tijdens of na een video op YouTube of het Google Display Netwerk.

Deze advertenties zijn extreem kort dus de kans dat men deze bekijkt voordat de video begint is enorm hoog. Bumper Ads hebben in tegenstelling tot de andere advertenties (Pay per view) een ander afrekenmodel namelijk je betaald dan YouTube per 1000 views.
YouTube bumper advertentie voorbeeld

YouTube Targeting

Om uit je YouTube advertenties winst te kunnen behalen is een slimme targeting van belang. Hoe beter je je doelgroep bereikt hoe betere conversies je zult maken met je video advertentie. Een aantal manieren van targeting zijn geslacht, leeftijd en gezinssituatie, maar je kunt ook op relevante en specifieke keywords of keyword zinnen adverteren.

Hoe specifieker je je doelgroep definieert hoe beter je conversies zullen zijn.
Omdat YouTube van haar kijkers weet waar men is in geïnteresseerd kun je hier slim op targeting op toepassen, iemand die bijvoorbeeld regelmatig video’s kijkt over het bereiden van gezond eten dan kun je targeting doen onder de doelgroep foodies, ook kun je targeting doen op je concurrent dan verschijnt jouw video advertentie voordat men de video kan bekijken van je concurrent.

Conclusie YouTube Advertising

YouTube Advertising is een slimme manier van adverteren welke een perfecte aanvulling is op de totale online marketingmix, bij elke vorm van adverteren is het van belang dat je winst op je advertentie uitgave maakt, het slimme en mooie is ‘alles’ meetbaar is, dit in tegenstelling tot reclame op tv, radio.

Ook is het zo dat vandaag de dag YouTube SEA nog niet veel wordt gebruikt in Nederland daardoor liggen de gemiddelde klikprijzen fors lager dan die bijvoorbeeld van Google Ads. Je kunt al adverteren vanaf 0,01 Euro, met gemiddelde klikprijzen tussen de 0,02-0,04 Euro!

Wil je slim en goedkoop adverteren op YouTube? Neem dan contact op met 1 van onze YouTube SEA specialisten. Je kan ons bereiken op 020-2101303.

]