9:30 - 17:30 bereikbaar op 020 - 210 13 03
Waarom en hoe je een facebook video cover maakt

Waarom en hoe je een facebook video cover maakt

Misschien dat je het wel eens bij andere bedrijven hebt gezien: de facebook video cover. Deze paginabrede video cover is een van hun nieuwste video-mogelijkheden, en is alleen beschikbaar voor bedrijfspagina’s. Leuk? Zeker wel! Maar voordat je enthousiast je bedrijfsvideo begint te uploaden is het goed dit artikel even door te nemen. Er zitten namelijk wel wat voorwaarden aan waar je rekening mee moet houden, wil je video het gewenste effect hebben.  

 

Waarom je een video cover wilt

De cover is het eerste wat mensen zien als ze op je bedrijfspagina komen. Aangezien jij je bezoekers maar één keer een eerste indruk kunt geven, is het belangrijk dat deze indruk een goede is. Deze indruk wordt binnen een paar seconden door de kijker gemaakt.

De cover van je bedrijfspagina draagt bij aan het neerzetten van je merk of bedrijf. Maar waarom is een cover video dan beter dan een cover afbeelding? Simpelweg omdat mensen het liefst content willen nuttigen in videovorm.

Hierdoor trekt een video aandacht. Bovendien biedt een video meer mogelijkheden om sfeer en verhaal over te brengen dan een afbeelding. Door middel van video heb je de mogelijkheid in meerdere shots je verhaal te vertellen.

 

Automatisch afspelen

De covervideo speelt automatisch af, wat heel fijn is. Hierdoor trekt het bewegende beeld gelijk de aandacht van de bezoeker. Maar wat goed is om rekening mee te houden: de video wordt na het einde weer herhaald. Mocht je video dus uit een verhaal bestaan, dan kan het raar overkomen als na het einde, de video ineens weer verder gaat bij het begin. De boodschap van de video zal dan niet overkomen.

Ook zullen mensen soms halverwege in de video vallen, waardoor ze het begin gemist hebben. En dat kan best verwarrend zijn.

facebook cover

 

Wat je wel kunt laten zien in je cover video

Echt een verhaal willen vertellen, daar is de videoheader dus niet echt geschikt voor. Gelukkig blijft er nog genoeg over waar je wel wat mee kan. Zo kan je een mooie impressie van sfeerbeelden maken die jouw merk of bedrijf weergeven.

Je video cover kan echt een soort uithangbord voor je bedrijf zijn. Met bijvoorbeeld een mooie weergave van de producten die je aanbiedt.

Zorg voor mooie beelden die interessant genoeg zijn om ze eventueel nog een keer voorbij te zien komen. Door gebruik te maken van prikkelende losse beelden zal de ´loop´ niet zo gauw opvallen.

 

Waar moet je Facebook video cover aan voldoen

Voordat je video je bedrijfspagina op gaat, is het goed om te checken of deze video aan de voorwaarden voldoet. Zo heeft Facebook ervoor gekozen als formaat 820 x 312 pixels aan te houden.

Dat is behoorlijk breed en ook nog eens een ongebruikelijke afmeting. Hierdoor is het lastig bestaande video´s te hergebruiken voor je Facebook header, omdat er veel materiaal weggesneden wordt aan de boven- en onderkant van de video. Dusdanig veel dat er waarschijnlijk belangrijk beeld weg zal gaan vallen.

Aan te raden is dus om hier speciaal een video voor te (laten) maken, waarin je rekening houdt met deze brede afmeting. En waarbij de belangrijkste informatie in het midden te zien is.

Verder moet de video tussen de 20 en 90 seconden lang zijn, wat op zich vrij normaal is voor een bedrijfsvideo. Het formaat moet mp4 zijn en de resolutie van de video 1080 pixels.

afmetingen facebook cover

 

Bereik van de video

Voordat we je gaan vertellen hoe je deze video header op je bedrijfspagina plaatst, willen we je nog even vertellen over een mogelijk nadeel van de video cover: het bereik. Je video zal niet op je tijdlijn te zien zijn, maar alleen op je eigen bedrijfspagina.

Hierdoor krijgen alleen de bezoekers die al eens op jouw FB-pagina terecht zijn gekomen je video te zien. Nieuwe klanten zal je hiermee niet bereiken. Wat heel jammer is, want deze doelgroep wil je natuurlijk het liefste aanspreken met deze videocover.

Probeer hier de uitdaging in te zien en de personen die al interesse hebben in jouw merk echt enthousiast te maken over je bedrijf.

 

Je Facebook video cover plaatsen in vijf stappen

Stap 1

Ga naar de Facebook-pagina van je bedrijf en ga met je cursor links boven op de fotocamera of videocamera staan. Er verschijnt nu de tekst ´omslagfoto wijzigen´.

Stap 2

Je kunt nu kiezen voor een foto of video uploaden of kiezen uit video´s die je al eerder hebt geupload op je pagina. Aangezien eerdere video´s niet geschikt zijn als video cover kies je hier voor het uploaden van een nieuwe video.

Stap 3

Kies vervolgens het videobestand dat je als omslag van je bedrijfspagina wilt hebben.

Stap 4

Facebook gaat nu je video uploaden. Zodra het daarmee klaar is, kan je de video nog wat verslepen voor de meest ideale weergave. Druk dan op ´volgende´.

Stap 5

Je kan nu het voorbeeld bekijken en zodra je tevreden bent op ´publiceren´ klikken.

 

Je video is nu direct zichtbaar voor mensen die op jouw Facebook-pagina komen.

 

facebook video cover

 

Tekst van de omslagvideo aanpassen

Om je cover video nu echt af te maken is het goed de tekst bij de omslag aan te passen, iets wat veel mensen vergeten.

Klik hiervoor op de omslagvideo, deze opent nu in het scherm. Rechtsboven zie je drie puntjes staan. Klik hierop en kies voor ´bericht bewerken´.

Schrijf hier een goede titel en beschrijving voor je omslagvideo. Je kan hier ook een link plaatsen naar een website die met de video te maken heeft, bijvoorbeeld je landingspagina of een link naar een evenement.

Helemaal tevreden? Klik dan op ´opslaan´. Done!

 

Hulp nodig met je Facebook video cover?

Ben je er inmiddels van overtuigd dat je graag een Facebook video cover wilt? Misschien kan je dit met bovenstaand stappenplan prima zelf.

Maar het kan ook zijn dat je vastloopt bij het maken van een geschikte video die je hiervoor kunt gebruiken. Het is niet gek als je het lastig vindt een sterk beeld neer te zetten dat je bedrijf of merk goed weergeeft in deze vorm van video.

Wij helpen opdrachtgevers graag met het maken van een passende video cover voor Facebook. Zo maakten we een video cover voor de facebookpagina van Het Amsterdamse terrassen festival. We hebben er zelf natuurlijk ook één die we regelmatig veranderen. Meestal zijn het hoogtepunten van ons laatste werk, maar ook regelmatig gebruiken we hiervoor backstage beelden van ons team.

Neem contact op met Videobird als je hier ook mee aan de slag wilt.  

]