9:30 - 17:30 bereikbaar op 020 - 210 13 03
De vooroordelen over video ontkracht

De vooroordelen over video ontkracht

De meeste bedrijven hebben inmiddels al aardig hun draai gevonden in de online video wereld. Zij produceren meerdere video’s op jaarbasis. Toch zijn er bedrijven die deze overstap nog niet hebben durven maken. Er blijken veel vooroordelen over online video te bestaan die deze groep mensen weerhoudt hun onderneming te laten groeien. Hartstikke zonde, want zoals met vrijwel alle vooroordelen kloppen ook de stigma’s rondom online video niet. Laat jij je door deze vooroordelen misleiden?

 

Een video kost teveel tijd

Een video kost tijd, maar hoeveel nou eigenlijk? De verwachting is vaak dat het weken kost om een video afgeleverd te krijgen. Maar in de praktijk kan dit veel sneller. VideoBird kan zelfs video’s dezelfde dag nog opnemen en monteren. Dit wordt vooral gevraagd bij projecten die actueel moeten zijn, zoals evenementen en premières.

De reportages voor LINDA.tv leveren wij de dag na filmen aan.

Je begrijpt vast wel dat een video met een script en acteurs niet op de dag van bedenken af kan zijn. Doordat hier meer geld in geïnvesteerd wordt zal er ook met meerdere camera’s gefilmd worden en meer aandacht aan de montage, muziek en voice-over gespendeerd worden.

Maar een heleboel video’s voor bedrijven zijn prima vlot te maken. Helemaal als je denkt aan interviews of testimonials. De doorlooptijd van de de productie is dus sterk afhankelijk van het type video wat je nodig hebt.

 

Een video kost teveel geld

Het is al lang niet meer zo dat het laten produceren van video alleen weggelegd is voor grote bedrijven met ruime marketingbudgetten. Ook ZZP’ers en MKB’ers kunnen zich tegenwoordig prima een videoproductie veroorloven.

Net als het type video invloed heeft op hoe lang het duurt voordat de video af is, heeft dit ook effect op de kosten. De meeste videoproducties zitten qua prijs tussen de 750 en 2500 euro.

Ook het aantal draaidagen, de grootte van de crew en de benodigde apparatuur invloed op de prijs. Verder geldt ook vaak dat hoe meer video’s je in één keer afneemt, hoe goedkoper de productie wordt. Zo kunnen er meerdere video’s achter elkaar opgenomen worden, wat op alle vlakken efficiënter en dus goedkoper is.

Voor Tony’s Chocolonely produceerden we meerdere video’s op één dag, zodat de kosten relatief laag bleven i.v.m. het opnemen van alle videocontent los van elkaar.

Je hebt het budget voor je video’s dus zelf in de hand. Wat ook fijn is: de prijs van de video zegt niets over de impact die je video heeft, en dus over de waarde. Een ingewikkelde, dure productie kan weinig views opleveren, terwijl een video over een eenvoudige testje viral kan gaan.

Ben je bang dat er te weinig budget vrij is voor online video? Haal het budget dan bij een van de andere (offline) marketingposten vandaan. Video is momenteel het beste wat je aan marketing kunt doen, dus als je hier voorrang aan geeft kunnen andere posten met minder budget af. Belangrijk is wel dat je jouw video ook nog een boost moet geven. Dan kan met adverteren, delen van je video op meerdere kanalen en ook je video hergebruiken als de inhoud evergreen is.

 

Online video levert te weinig op

Dit is een hardnekkig vooroordeel en dat komt voornamelijk doordat mensen vaak niet weten hoe ze de opbrengst van een video kunnen meten.

Bij video praten we hierbij over ROI, Return of Investment. Hier zijn allerlei analyse programma’s voor die je hier prima inzicht in kunnen geven. Je kunt echter niet volledig van de ROI uit gaan. Veel video’s die in aanloop naar een aankoop van de doelgroep ingezet worden, hebben niet direct invloed op de omzet, maar hebben wel bijgedragen aan het overhalen van de klant tot een aanschaf over te gaan.

Er zijn inmiddels zoveel onderzoeken gedaan naar de effectiviteit van online video dat we ook op deze cijfers echt wel mogen vertrouwen, En deze cijfers zijn niet mis. Zo verkiest 52% van de marketing professionals wereldwijd video als het meest winstgevende type content.

Bovendien geeft 81% van de bedrijven aan dat ze na het starten met video marketing een toename zien in hun verkoopcijfers. Dat is behoorlijk overtuigend toch?

srprs.me crowdfunding campagne

Voor meerdere crowdfund campagnes maken we video’s om hun doelen te behalen. Zo ook bij reisbureau srprs.me die overtuigend hun doel hebben gehaald.

Video’s maken met een doel

De verwachting is dat in 2019 80 procent van het internetverkeer uit online video bestaat. Dan kan jouw organisatie toch niet achterblijven?

Zolang jij je video’s maakt met een duidelijk doel in een goede strategie, zal je boodschap overkomen bij jouw doelgroep en absoluut de investering in tijd en geld waard zijn én genoeg opbrengen.

Vind je het nou lastig om te starten met video’s produceren, of het maken van video’s die waarde hebben? Laat je hier niet door tegenhouden en vraag hulp!

Een videoproductiebedrijf kan je hier goed bij helpen. Heb je vragen of wil je specifieke informatie, neem gerust contact met ons op.

]