9:30 - 17:30 bereikbaar op 020 - 210 13 03
Vimeo Keynote bij The Next Web 2018

Vimeo Keynote bij The Next Web 2018

24 en 25 mei ging ik samen met mijn beste vriend en goede vriendin naar The Next Web (techconferentie) in het Westerpark. Hoewel zij met hun marketing/communicatie achtergrond meer in de materie zitten dan ik, was het voor mij interessant om te kijken naar de rol van video in de online wereld.

Vanzelfsprekend waren wij weer te laat met het kopen van kaartjes, waardoor het aanmelden voor de interactieve workshops er niet in zat. Gelukkig waren er meer dan genoeg interessante keynotes om je dag mee te vullen (en met 28 graden een ijskoffie of biertje drinken buiten was ook geen hel).

Ik zou van iedere keynote die we zagen een samenvatting of artikel kunnen schrijven, maar daar wordt niemand blij van. Ik wil me vooral focussen op het verhaal van het videoplatform Vimeo. Mede, omdat wij bij VideoBird iedere dag uren gebruik maken van hun diensten.

Een duidelijke boodschap van Vimeo "The future is video".Duidelijke boodschap van Vimeo (zou ik ook zeggen:p).

Vimeo
De CEO van Vimeo gaf de keynote en ik was net als een groot deel van het publiek verrast toen daar de 34 jarige Anjali Sud op het podium kwam. Zij begon als marketeer bij het bedrijf en werd na 3 jaar al benoemd als CEO!

Ze vertelde dat ze gelijk al een lastige start maakte, door de strategie en visie van het bedrijf gelijk om te gooien. Het was niet de populaire keuze, maar wel de juiste. En harde keuzes horen bij het leiderschap vertelde ze.

“For me, leadership is about doing the hard thing or the right thing, even when it’s not the popular thing.”

Anjali Sud de CEO van Vimeo Ajali Sud en ikzelf (nog niet echt wakker).

In 90 dagen tijd veranderde ze het bedrijf van een platform dat vooral gefocust was op de (onafhankelijke en artistieke) filmmakers, naar een videoplatform die met meerdere professionele tools meer de uitkomst bieden voor bedrijven, omroepen en organisaties.

Een verandering die wel nodig was, als je geen advertenties wilt gebruiken bij je video’s. Hierin verschillen ze dan ook met andere video platformen zoals YouTube. En is het ook een reden waarom wij zo graag met Vimeo werken, zowel intern (bijvoorbeeld de mogelijkheid om direct feedback te geven in onze videos) als extern (goede 4K en VR videoplayer).

Overige Key learnings
Allemaal leuk en aardig denk je nu, maar wat heb ik aan dit verhaal? Nou, 3 punten die ze besprak licht ik graag toe. Ze zouden voor iedere persoon die met online video bezig is goed zijn om toe te passen.

1. Vimeo Live

Wij hebben al vaker geschreven over de essentie van live video anno 2018, maar Vimeo Live gaat nog een stapje verder dan Facebook, Youtube of Instagram. Ze bieden betere kwaliteit aan en geven je tools om meer uit je live-stream te halen.

Daarnaast denken ze niet alleen aan de software, maar bieden ze via hun (goed betaalbare) livestream camera Mevo, een gebruiksvriendelijke camera met tientallen opties aan. Hierdoor kan iedereen een gevarieerde live productie opzetten met slechts de Mevo en je smartphone!

Deze krachtpatser ziet er onschuldig uit, maar bezit een hoge kwaliteit 4K camera en geeft je onder andere de mogelijkheid om meerdere frames van hetzelfde beeld te gebruiken. En dit alles voor 500 euro.

2. Sociale Distributie

Een optie die Vimeo ook biedt, in tegenstelling tot de meeste andere social media platformen, is hun sociale distributie mogelijkheid. Hiermee verspreid je jouw video eenvoudig via je andere sociale netwerken.

Het klinkt wat eenvoudig, maar dit maakt je werk een stuk gemakkelijker. Deze optie werkt ook met live-stream video! Hierdoor kan je via Vimeo Live ook direct live gaan op je Youtube- en Facebookpagina.

3. Verkopen van je video’s

Vimeo biedt gebruikers ook de mogelijkheid om je videocontent af te schermen en pas tegen betaling zichtbaar te maken. Handig voor als je bijvoorbeeld online trainingen verkoopt. Of als je niet afhankelijk wilt zijn van adverteerders, waarvoor je bij Youtube flink wat kijkers moet hebben.

Vimeo biedt daarnaast op hun blog pagina ontzettend veel tips and tricks om je met bovenstaande tools te helpen. En dat doen ze ook op hun eigen manier: verfrissend, grappig, maar leerzaam.

Waarschijnlijk hebben jullie het al wel door: Ik ben gek op Vimeo. Het heeft mij niet alleen als maker geholpen, maar ook als marketeer, manager en filmliefhebber.

Heb jij zelf nog vragen met betrekking tot Vimeo of één van de tools die ze aanbieden? Stuur ons dan een berichtje of mail naar info@videobird.nl . We helpen je graag verder! En bekijk ook onze Vimeo kanaal.

]