9:30 - 17:30 bereikbaar op 020 - 210 13 03
Videoproductie tijdens de quarantaine

Videoproductie tijdens de quarantaine

Week 8 alweer van de quarantaine. Voor een aantal mensen voelt het aan als 8 maanden en voor andere vliegt de tijd voorbij. Net als bij elk ander bedrijf is er bij ons veel veranderd, maar mogen we van geluk spreken dat we nog mooie projecten kunnen doen in deze tijd.

Echter is er een duidelijke verschuiving te zien in de soort content. Zowel bij VideoBird als onze concullega’s.

Distributie

Niet alleen de soorten producties zijn veranderd, ook de distributie ervan. We blijven veel video’s produceren waarmee we een zo groot mogelijk publiek willen bereiken. Hieronder valt natuurlijk onze eigen Online Pubquiz, festivals zoals Kingsland, maar ook video’s vanuit de gemeente.

Kort overzicht van een aantal producties die wij tijdens de quarantaine o.a. produceerde.

Videoproductie trends

Daar tegenover merken wij dat we steeds meer betaalde of verborgen content maken. Niet heel vreemd, omdat dit nu onderdeel is van hun verdienmodel. Dit doen wij o.a. voor sportscholen, (zakelijke) evenementen en workshops.

De verborgen content is met name gericht op interne communicatie. Het zijn veelal video-updates van de directie, live Q&A’s, maar ook trainingen en colleges. Hetzij via livestreaming of m.b.v. vooraf opgenomen video’s. Deze bedrijven en opleidingen zien ook de voordelen hiervan in en zijn ervan overtuigd dat ze ook na de crisis hiermee door blijven gaan.

We zien verder dat steeds meer bedrijven en merken de overstap maken naar Vimeo. Met name als het gaat om betaalde en verborgen content. Mede door de vele interactie mogelijkheden en de opties voor het archiveren en bijhouden van al je content.

De brancheverenigingen van bouwmarkten waren er al snel bij.

Overige trends

In de eerste week van de quarantaine zag je dat vele merken en bedrijven direct hun advertenties en campagnes stop hadden gezet. Hierdoor kwam er o.a. bij STER meer ruimte vrij in de reclameblokken. Zij gaven brancheorganisaties de optie om gratis radio en tv spotjes uit te zenden. Daarom zie je nu veel commercials voorbij komen waarin bepaalde branches in de spotlight komen. Geen directe verkoop video’s, maar video’s waarin we onze steun moeten uitdragen. Ik categoriseer ze als de ‘steun de ..’ en ‘samen zijn we ..’ video’s.

Zelfde soort videoproducties

Persoonlijk vind ik ze allemaal erg op elkaar lijken. Het zijn mooie boodschappen, maar het zijn geen creatieve hoogstandjes. Helemaal nu bedrijven en merken dezelfde soort video’s produceren. Of het nu om internet of energie gaat, steeds hoor je weer de woorden: samen, sterker, steunen. Uiteraard met een krachtig of emotioneel muzieknummer en telefoon/webcam opnames erdoorheen.

Viel het jouw ook op dat er verrassend veel groen in de ‘authentieke’ shots zitten?
Met weinig middelen (op goede schrijvers en filmsterren na) toch een leuke serie maken?

Online videoproducties zijn een stuk creatiever!

Online is het wel een stuk gevarieerder. Hier zien we dat mensen een stuk creatiever worden en ook zelf meer maken. Deze video’s komen een stuk persoonlijker en oprechter over, waardoor de kwaliteit van de video er een stuk minder toe doet.

Veilig samenwerken

Ook wij kijken vooral wat er wel gedaan kan worden. Hoe moeten we dat op een veilige manier aanpakken en met wie? Want wij houden niet van stilzitten, ook al is het zonnig en 20 graden. En gelukkig zijn wij daar niet de enige in. Het is niet voor niets dat je regelmatig Shaffy’s We zullen doorgaan! voorbij hoort komen in een commercial.

Livestreamen door VideoBird

Deel je mening of neem contact op!

Wat valt jou precies op als je naar de video’s/reclames kijkt op tv op dit moment? Raak je erdoor geïrriteerd of wordt je er juist emotioneel van? Of heb jij een beter concept/boodschap die je graag kwijt zou willen? Ik ben benieuwd naar je mening! Laat een reactie achter of stuur me een mailtje op floris.modderman@videobird.nl.

]