9:30 - 17:30 bereikbaar op 020 - 210 13 03
Een video laten maken. Waar moet je allemaal aan denken?

Een video laten maken. Waar moet je allemaal aan denken?

Productie is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een video. Toch komt er best veel organisatie kijken bij het maken van een video. Denk aan een begroting, apparatuur, het inplannen van mensen, een script, contact met de opdrachtgever etc.

Als je voor jouw bedrijf of evenement een video wilt, kom je bij VideoBird terecht met een opdracht of idee voor een filmpje. Het is belangrijk dat je jouw wensen en verwachtingen zo goed mogelijk opschrijft. Wat is het doel van je video? Welke doelgroep wil je bereiken? Waar en hoe wil je je video publiceren? Maar ook praktische zaken als: hoe lang er gefilmd moet worden, waar je wilt dat er gefilmd moet worden en of er mensen geïnterviewd moeten worden.

 

Handige tips voor het aanvragen van een video:

  • Input. Zorg ervoor dat je goed weet wat je wilt zien in de video. Zo weet je wat je kunt verwachten en wordt het niet heel anders dan je in gedachten had.
  • Budget. Het is handig om alvast een indicatie van je budget mee te sturen. Zo kom jij niet voor verrassingen te staan en kunnen wij dit in ons achterhoofd houden tijdens het maken van de kostenindicatie.
  • Deadlines. Niet iedereen houdt ervan, maar weet wanneer je eindproduct klaar moet zijn om te lanceren! Dit nemen wij mee in onze planning.

Stappen

Briefing
Als VideoBird de informatie voor jouw video ontvangen heeft, is het de taak van de producer om de briefing zo goed mogelijk te ontleden: wat willen jullie precies? Wie kunnen we hier het best voor inzetten? Welke apparatuur is nodig? Aan de hand van al deze informatie zal een passende kostenindicatie worden gemaakt.

Planning
Als er een akkoord is gegeven op de kostenindicatie, begint VideoBird met het inplannen van mensen, het maken van een script en het regelen van de apparatuur. Het is belangrijk om het script en de deadlines goed met elkaar door te spreken zodat de verwachtingen duidelijk zijn. Als de klant het script heeft goedgekeurd, wordt dit met de crew gedeeld. Dit is een belangrijke stap omdat de cameraman heel goed moet weten wat er precies gefilmd moet worden en met welke insteek.

Uitvoering
Vlak voor de draaidag is er een laatste contactmoment tussen de producer van VideoBird en klant om alle details nog even kort door te spreken. Als alles helder is, wordt er een callsheet gemaak die de cameramannen en andere betrokkenen ontvangen. In een callsheet staan zaken als: locatie, tijden, apparatuur en contactpersonen.

videoproductie cameraman

Het komt regelmatig voor dat ook de producer van VideoBird meegaat op de draaidag. Dit kan sowieso handig zijn om alles in goede banen te leiden en het is fijn om voor jou, als klant, een vast aanspreekpunt te hebben. Daarnaast interviewt de producer vaak ook mensen op locatie. Dubbel plezier van dus!

Uitvoering Moniek

 

Product
Na de draaidag heeft de producer van VideoBird contact met jullie en de crew om te bespreken hoe het gegaan is. Vervolgens wordt met de editor, vaak ook de cameraman, afgestemd wanneer de eerste versie af is. De eerste versie wordt op de afgesproken dag opgestuurd. Jij als klant hebt dan de gelegenheid om feedback te geven. Nadat de feedback verwerkt is, sturen we de tweede, vaak definitieve, versie op.

Wil jij ook een video voor jouw bedrijf of heb je vragen naar aanleiding van bovenstaande? Schroom niet om contact op te nemen!
Meet onze Moniek

]