9:30 - 17:30 bereikbaar op 020 - 210 13 03
Hoe zet je online video in de reisbranche in?

Hoe zet je online video in de reisbranche in?

De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest op reisgebied. Deze veranderingen hebben invloed in hoe de klant bereikt kan worden door de aanbieder. Voor alle branches is het goed om met online video aan de slag te gaan, maar voor de reisbranche is dit een noodzaak geworden. We vertellen je graag hoe jij online video in kan zetten voor jouw reisorganisatie.

De veranderingen in de reisbranche

Zo’n tien jaar geleden zag je nog meerdere reisbureaus in het straatbeeld. Tegenwoordig vind je er soms met moeite één. De tijd van fysieke reisbureaus is voorbij. Mensen boeken online, of bij een mobiele reisorganisatie die bij hen thuis komt.

Ook is er nog iets wat de reiswereld flink veranderd heeft. Boekten men voorheen het liefst zo compleet mogelijke reizen, nu wil men liever zelf zijn reis samen stellen. Op eigen initiatief de wereld ontdekken in plaats van aan de hand van een touroperator.

De consument gaat nu zelf op zoek naar de goedkoopste tickets, spectaculairste accommodaties en de beste deals, en stelt zo zelf zijn of haar ideale reis samen.

 

Hoe kan je met video inspelen op deze veranderingen?

De reisbranche is dus behoorlijk aan verandering onderhevig geweest de afgelopen jaren. Deze veranderingen vragen van de reisbranche een andere aanpak om klanten aan te blijven trekken.
De reclames en advertenties die vroeger prima werkte, zijn nu niet effectief genoeg meer. Tijd om mee te groeien met de veranderende markt.

Online video is op zich niet nieuw binnen de reisbranche. Alleen vraagt de huidige markt om een goed verhaal in je content. Storytelling is het antwoord op de veranderingen.

De zelfstandige, samenstellende reiziger is misschien niet gevoelig voor eenvoudige advertenties over witte stranden en palmbomen. Maar dit nieuwe type reiziger is wel te beïnvloeden met mooie verhalen en emoties. En visual storytelling gaat perfect met video.

De meest succesvolle reismerken beheersten de kunst van storytelling tot in de puntjes. Ze zijn dan ook niet voor niets zo succesvol. Storytelling levert engagement op en zorgt voor een sterke klantrelatie. Bovendien is het de ideale manier om je te onderscheiden van concurrenten.

 

Live video

Naast storytelling zijn er nog meer vormen van online video die je kunt inzetten om jouw video content met zijn tijd mee te laten gaan. Daar is live video er één van.

Persoonlijk contact met een reisorganisator is op sommige momenten tijdens het boekproces wel gewenst. Daarom wordt live video steeds vaker ingezet. De klant wil de deur niet uit voor een fysiek bezoek aan een reisagent, maar wil wel antwoorden op zijn specifieke vragen.

Er zijn reisorganisaties die de klanten een mogelijkheid tot reisadvies aanbieden in de vorm van live video. De klant kan zo zelf het moment van contact bepalen op een moment dat het hem uitkomt.

Het gemak van online wordt gecombineerd met persoonlijke aandacht van de reisadviseur. Het is dan ook niet gek dat blijkt dat deze video adviezen veel klantwaardering opleveren.

 

Virtual Reality

Een van de sterkst opkomende videotechnieken in de reiswereld is Virtual Reality (VR). Met VR kan de reiziger vooraf vast een voorproefje krijgen van de ervaring die hem te wachten staat.

VR is steeds toegankelijker doordat de technologie ook voor consumenten beschikbaar is. Door de Oculus Rift en Google Cardboard beschikken veel klanten over de mogelijkheid in hun eigen omgeving de bijzondere ervaring van hun potentiële reisbestemming te ervaren.

Voor reisaanbieders kan dit een uitgelezen kans zijn consumenten te verleiden tot een boeking over te gaan. Reizigers kunnen vast hun hotelkamer bekijken, een ritje in een populaire attractie maken of vast rondlopen op het dichtbij gelegen strand.

Het is hierbij wel belangrijk dat VR video´s niet worden aangeboden om maar mee te doen in deze rage, maar de juiste ervaring bieden zodat klanten ook echt willen boeken.

 

Meer reisvideo inspiratie

Bij het overgaan tot het maken van een bestemmingskeuze blijken reizigers steeds vaker eerst video´s te bekijken. En dit ook leidend te laten zijn in hun keuze om over te gaan tot een boeking. Daarom worden er steeds meer creatieve video initiatieven genomen om interessante video´s aan te bieden.

Zo heeft Griekeland.net een pagina geheel gewijd aan mooie video content. Hier staan hele toffe video´s op die gefilmd zijn met GoPro´s en drones. Na het bekijken van deze video´s kan je alleen nog maar denken aan hoe je zo snel mogelijk een vlucht naar Griekenland kunt boeken.

TripinView is een reiswebsite die volledig gebaseerd is op mooie visuals. Op deze website vind je HD kwaliteit video´s van landen rondom de Middellandse Zee. Door de hoge kwaliteit van de video’s ben je in staat je reisbestemming tot in detail te bekijken.

Instagram is ook een belangrijke bron voor veel mensen om inspiratie op te doen voor hun vakantie. Er zijn een aantal goedlopende instagram accounts over reizen die prachtige video content aanbieden. Naast Google is ook YouTube een belangrijke zoekmachine geworden voor mensen die reisinspiratie willen opdoen. Dat is voor de reisorganisaties dus ook een mooi kanaal om hun klanten te kunnen bereiken.

Hoe reisbranche online video inzet voor hen social media

En zo zijn er nog veel meer video vormen te bedenken voor reisorganisaties. Zo zijn er video´s mogelijk om bijvoorbeeld expertstatus te kunnen tonen (vast informatief format) of mooie ervaringen te vertellen (klant testimonials).

 

Videobird

Videobird heeft veel ervaring in het maken van losse video’s, series en gehele campagnes voor de reisbranche. Bij het maken van een reisvideo houden we rekening met de stijl en merkidentiteit van de reisorganisatie.

We maken onder andere 360 graden en VR video´s en reportages, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan animatie. In de video´s kunnen we gebruik maken van interactieve knoppen, om de kijker direct door te sturen naar de juiste website.

Wil jij nieuwe video content voor jouw reisorganisatie? Neem vandaag nog contact op met onze expert Thomas Velker om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken.

 

 

]