9:30 - 17:30 bereikbaar op 020 - 210 13 03
De mooiste herinnering van jullie trouwdag: een bruiloftsfilm

De mooiste herinnering van jullie trouwdag: een bruiloftsfilm

Jullie zijn dik verloofd en zitten volop in de voorbereidingen om de mooiste dag ever te plannen. Waarschijnlijk hebben jullie al heel veel dingen geregeld. Vergeet bij het plannen niet een videograaf te boeken die deze bijzondere dag voor jullie in bewegend beeld kan vastleggen.  Er zijn tegenwoordig heel veel mogelijkheden met video voor jullie bruiloft die echt een speciale touch aan jullie trouwdag kunnen geven.

 

Geregistreerd of geregisseerde bruiloft?

Dit zijn misschien termen die je in combinatie met trouwen nog niet eerder hebt gehoord. Maar het klinkt vager dan het is. Een bruidspaar heeft de mogelijkheid te kiezen tussen deze mogelijkheden.

Een geregistreerde video betekent dat er op een registrerende manier wordt gefilmd. De videograaf is tijdens jullie huwelijk een soort ‘fly on the wall’ en legt alles super mooi vast wat er gebeurt.

Bij een geregisseerde video wordt de film meer geregisseerd. Hiervoor worden er soms beelden en audio opnames buiten de bruiloft om gemaakt die weer in de bruiloftsfilm verwerkt worden.

Maar het kan inhouden dat we samen met jou al goed van tevoren invulling geven aan de gehele video. Denk hierbij aan muziekkeuzes, overgangen van de verschillende locaties, filmstijl, wel of geen reacties van je gasten en andere elementen die bij een film komen kijken.

Videobird heeft zich gespecialiseerd in het maken van sfeerfilms. Een complete registratie van de ceremonie bijvoorbeeld, kan je beter door een enthousiast familielid met een camera laten maken.

 

Wat is er mogelijk met een bruiloftsvideo?

Dat je jullie bruiloft kan laten filmen en dat je hierdoor een mooi aandenken aan jullie speciale dag hebt, dat kan je misschien nog wel bedenken. Maar er zijn zoveel mogelijkheden met video die een extra bijzonder tintje geven aan het vastleggen van jullie trouwdag.

Een 360 graden video of Virtual Reality

Door middel van een 360/VR video kan je naderhand het gevoel krijgen weer op je bruiloft staan. Tijdens de ceremonie heb je uiteraard alleen aandacht voor elkaar. Maar door een 360/VR video kan je terugkijken naar de reacties van je familie en vrienden. Ook kan je daardoor terugzien wat er tijdens de rest van de dag is gebeurd aan dingen die je hebt gemist, hoe leuk!

360 graden video van de openingsdans

Een live-stream

Live-streams worden voornamelijk gebruikt om de ceremonie te kunnen delen. Soms lukt het familie, vrienden of kennissen niet om bij de bruiloft aanwezig te zijn. Bijvoorbeeld doordat ze in het buitenland wonen en niet naar Nederland kunnen komen. Of omdat iemand te ziek is om er bij te kunnen zijn.

Dan is het fijn als je de ceremonie toch met deze mensen kunt delen. Dat kan openbaar, maar dat hoeft niet. Bij een live-stream is het ook mogelijk deze afgeschermd te delen.  

Drone-opname

Bekijk je bruiloft vanuit een ander perspectief en laat een drone-video maken. Helemaal tof als jullie op een spectaculaire locatie trouwen, zoals een kasteel of een fabrieksterrein. Met een drone vang je beelden van de locatie en de omgeving op een spectaculaire wijze.

Videobooth

Een gastenboek is leuk, je wilt later graag nog teruglezen wie er allemaal waren. Maar nog leuker is het om een videobooth neer te zetten. Gasten kunnen daar in plaats van een bericht schrijven, een persoonlijke videoboodschap inspreken.

Helemaal leuk als je gasten later op de avond al een drankje op hebben, of om op een huwelijksjubileum te kunnen lachen om alle outfits en fout kapsels uit die tijd.

Reactie van bruidspaar op een VR-video van Videobird

Hoeveel filmmateriaal krijg ik van mijn bruiloft?

Videobird houdt meestal een lengte aan van 5 tot 10 minuten. Maar dit is helemaal afhankelijk van de wensen vanuit jullie.

Zo maken wij ook aanvullend indien gewenst kortere video’s van 1 minuut. Deze is instagram-proof en is dus makkelijker te delen. Fijn voor je volgers die niet per se de lange film willen kijken. En ook zeer geschikt als teaser voor de langere video.

 

Uit hoeveel mensen bestaat een video-team?

Een video-team bestaat altijd minimaal uit twee personen. Het is fijn als jullie bij jullie voorbereidingen s’ochtends allebei los van elkaar gefilmd kunnen worden. Bovendien is het fijn om bijvoorbeeld tijdens de ceremonie veel verschillende shots te maken uit diverse hoeken.

Als het een grote bruiloft is, of er zijn meerdere locaties, dan is het fijn als er een extra persoon bij aanwezig is. Zo kunnen alle momenten optimaal vastgelegd worden. Bij drone-opnames en de opnames van 360 graden beelden is het ook fijn als er minimaal een persoon extra aanwezig is.

 

Hoe snel is een bruiloftsvideo klaar?

Een bruiloftsfilm is bij Videobird altijd binnen een week af. De verkorte teaservideo kan zelfs nog sneller opgeleverd worden.

Regelmatig krijgen we de vraag of we gelijk dezelfde dag kunnen monteren. Zo konden we na de ceremonie of bijvoorbeeld tijdens het diner al mooi beeldmateriaal getoond worden. Heel tof om direct de reactie van het bruidspaar en de gasten te kunnen zien!

 

De kosten

Het is lastig te vertellen hoeveel jouw bruiloftsfilm precies gaat kosten. Iedere bruiloft is maatwerk. De kosten zijn dus afhankelijk van wat jullie wensen precies zijn.  

Een schatting kunnen we wel geven. Als je uitgaat van een hele dag filmen met twee personen, dan zullen de kosten tussen de € 1000,- en € 2000,- uitkomen. Wil je weten wat jullie bruiloftsfilm zal gaan kosten? Neem dan gerust even contact met ons op.

Optimaal nagenieten

Een video van jullie huwelijk is de perfecte aanvulling op het werk van de trouwfotograaf. Uiteraard kunnen wij die ook aanleveren via PhotoBird.

Een film van jullie bruiloft geeft jullie een prachtige blijvende herinnering aan jullie bijzondere dag. En zorgt er ook voor dat je naderhand nog optimaal kunt nagenieten.

]