9:30 - 17:30 bereikbaar op 020 - 210 13 03
De meerwaarde van luchtvideo

De meerwaarde van luchtvideo

De meeste mensen hebben hobbymatig ervaring met drones. Misschien heb je zelf wel eens met een drone gevlogen. Dan heb je wellicht ook ervaren dat dit nog niet zo makkelijk is. Er zijn mensen die zich gespecialiseerd hebben in het vliegen met deze drones en daar de spectaculairste beelden mee maken. Deze beelden kunnen een prachtige aanvulling zijn op de videocontent voor je bedrijf.

 

Wat is een luchtvideo

Een luchtvideo is letterlijk video opgenomen in de lucht. Jaren terug werden luchtvideo’s alleen met een helikopter gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de liveregistratie van de Tour de France. Je begrijpt dat dit een kostbare aangelegenheid was. Het inhuren van een helikopter met bemanning was financieel gezien niet voor iedereen weggelegd.

En toen kwam de drone, en daardoor ook een nieuw scala aan filmmogelijkheden.  Bovendien creëerde deze komst ook nieuwe mogelijkheden voor het optimaliseren van videocontent voor jouw bedrijf.

 

Een drone?

Een drone is een onbemand luchtvaartuig zonder piloot aan boord. Dit luchtvaartuig wordt ook wel aangeduid met de term UAV (Unmanned Aerial Vehicile). Op deze drone zit een cameraatje, of kan een professionele camera worden gemonteerd.

Doordat de drone onbemand is, wordt hij vanaf de grond met een afstandsbediening bestuurd. Degene die de drone bestuurd heet, net als bij een bemand vliegtuig, een piloot. De piloot kan op een monitor kijken waar de drone vliegt en wat hij filmt.

Waren drones toen ze net op de markt kwamen nog bijna onbetaalbaar, tegenwoordig kan iedereen er een aanschaffen. Er zijn hele simpele goedkope modellen tot professioneel uitgeruste uitvoeringen in een hogere prijsklasse.

Mogelijkheden van luchtvideografie

Vanuit de lucht filmen zorgt voor een dynamisch effect en biedt daardoor veel mogelijkheden. Met luchtvideo ben je in staat overzichtsbeelden te maken, waardoor je kan laten zien hoe omvangrijk een project bijvoorbeeld is. Door het vogelperspectief ontstaan spectaculaire beelden. Bovendien kan de drone op plekken komen waar je normaal niet zo makkelijk kunt filmen.

Met een drone ben je dus in staat opnames te maken vanuit grote hoogtes die veel overzicht geven, maar ook kun je vanuit zo’n overzichtsshot heel mooi vloeiend inzoomen of ergens dicht langs vliegen. Zo kun je een gebouw van alle kanten op een interessante manier in beeld brengen. Denk ook eens aan de bijzondere shots die je kunt maken van een evenement of festival.

Het is dan ook niet gek dat luchtvideografie steeds meer gebruikt wordt in bijvoorbeeld de vastgoedmarkt. Door drone-opnames te maken van object én omgeving zijn deze beelden van toegevoegde waarde voor makelaars, projectontwikkelaars en architecten.

Luchtvideografie beelden zijn goed te combineren met beelden van gewone camera’s. Hierdoor is het mogelijk een extra dynamische video te monteren.

 

Met een drone kan je luchtbeelden

Ontheffingen en kosten

Okee, dronebeelden zijn prachtig. Maar het is toch best lastig en prijzig om te realiseren? Dat valt reuze mee gelukkig. Zo valt bij Videobird een luchtvideo binnen een pakket, en heb je al een complete video voor €1250,-.

Niet iedereen mag zomaar met een drone vliegen. En dat is maar goed ook, er is immers best veel verkeer in de lucht. Voor bedrijven of mensen die op een professionele manier met een drone werken, gelden er andere regels. Zij vragen hiervoor een vergunning aan. Videobird heeft zijn zaakjes goed op orde, en heeft altijd een geldige vergunning. Geen gedoe dus voor de opdrachtgever.

Je eigen luchtvideo

Luchtvideo is uniek en spectaculair. Beelden vanuit de lucht zijn nog steeds niet alledaags en maken daardoor indruk. Hierdoor komt een dergelijke video ten goede aan te professionele uitstraling van jouw merk of bedrijf.

Overtuigd dat een luchtvideo ook voor jou een mooie toevoeging is? Videobird denkt graag met je mee om drone opnames te maken die jouw evenement of project tot zijn recht laat komen. Je kunt ons hierover bellen op 020 210 1303 of mail ons.

We werken met gecertificeerde drone piloten

]