9:30 - 17:30 bereikbaar op 020 - 210 13 03
Laat video werken voor je horecazaak

Laat video werken voor je horecazaak

In het horecawereldje wordt er nog niet heel enthousiast gebruik gemaakt van video en videomarketing. Veel eigenaren van cafe’s, restaurants en hotels hebben social media goed in de vingers. Maar zowel op social media als op websites laten zij nog veel kansen liggen op het gebied van inzetten van video. En dat is zonde, want juist in de horeca draait het om beleving. En laat er nou één medium zijn waar je beleving het beste mee overbrengt. Juist: video!

Veelzijdig gebruiken van video

Je zal als horeca eigenaar misschien wel wat aan reclame of promotie doen. Reclame maken kost veel geld, en is vaak gericht op de korte termijn. Een goed gemaakte video is een heel stuk tijdlozer. En kan dan ook jaren ingezet worden voor een restaurant, hotel of andere horecagelegenheid.

Bovendien kan je met een x aantal minuten aan beeldmateriaal veel video’s maken die geschikt zijn voor social media. Video’s op instagram bijvoorbeeld mogen een minuut duren en zijn een mooie en waardevolle aanvulling op jullie fotomateriaal.

 

 

Het draait allemaal om beleving

Je kunt in woorden beschrijven hoe sfeervol jouw zaak is en je kunt dit ook met foto’s laten zien. Maar hoeveel overtuigender wordt je verhaal als je het met een video kunt tonen, laten horen, door de zaak heen kunt lopen. Kortom; het laten beleven.

Videobeelden brengen de beleving van een horecagelegenheid veel sterker over als wat voor tekst of foto’s dan ook. Daarbij kijken mensen ook nog eens veel liever naar video. Hier ligt dus een mooie kans die benut kan worden.

 

Keuzes maken

In de horecawereld is er veel concurrentie. Gasten hebben ruime keuze waar ze wat gaan eten en drinken, of waar ze gaan overnachten. Hierdoor is het extra belangrijk dat je zichtbaar bent.

Hoe fijn is het voor potentiële gasten om van tevoren in een video een kijkje te kunnen nemen om een goede sfeerimpressie op te doen. Of om een goede indruk te krijgen van het hotel en de kamers waar ze willen verblijven. Video overtuigt hierin veel sneller dan een tekst of wat foto’s.

Horeca video backstage shoot

Backstagefoto van onze opnames in de Dylan Amsterdam

Onderscheid jezelf van de rest

Omdat collega horecazaken ook nog niet zo actief zijn met video, ligt hier een mooie gelegenheid hier een mooie voorsprong te nemen. Laat video nou ook nog eens erg goed zijn voor je ranking in zoekresultaten van zoekmachines.

Bovendien kan je met je video’s ook nog overbrengen waarin jouw zaak verschilt van andere horecagelegenheden. Wat maakt jullie pand nou zo uniek, zo bijzonder?

Juist met video kan je zo goed een verhaal overbrengen. Wat is jullie verhaal? Waar staan jullie voor? Is het jullie gastvrijheid en klantvriendelijkheid, de mogelijkheid om creatief met eten om te gaan, de bijzondere ligging en sfeer van het pand? Laat het zien aan jullie gasten.

Wat voor video’s kan je maken

Zoals we al noemden is het voor gasten fijn om een goede sfeerimpressie te krijgen. Beelden van het interieur en exterieur van het pand, het eten en tevreden genietende gasten zijn altijd fijn. Deze vorm van video is altijd fijn om op je website te laten zien en zijn bedrijfs(promotie)video’s. Je kunt hiernaast ook inzetten op het creëren van meer engagement met je bedrijf. Maak interessant video’s waar je de gasten ook wat geeft. Zo worden of blijven ze geïnteresseerd in jouw bedrijf en zullen ze zich loyaal voelen. En een loyale gast zal terugkomen.

 

Voorbeelden van horeca-video’s

Heb je nog niet helemaal een beeld wat voor video’s je zou kunnen laten maken? We helpen je graag met wat ideeën.

Geef af en toe eens een recept prijs van een gerecht van de kaart, laat de chef-kok vertellen over bijzondere ingrediënten waar hij die week mee kookt of geef praktische kooktips.

Geef je zaak een gezicht. Maak portretjes van de medewerkers. Dit hoeft niet per se over de zaak te gaan. Dit kan ook gaan over de persoon zelf en hun leven buiten de zaak.

Wat ook altijd goed werkt: positieve klantreviews. Laat eens wat klanten vertellen wat ze zo leuk aan de zaak vinden en hoe ze een avond hebben beleefd.

Of maak eens een livestream in de keuken, waar je laat zien hoe hard en vol passie er aan de gerechten gewerkt wordt. En wat ook leuk is, neem je klanten in een serie video’s mee naar leveranciers en laat hen zien waar jullie je ingrediënten vandaan halen.

Geef je toekomstige klanten een echte beleving en maak een spectaculaire  360/VR video van je zaak. De kosten hiervoor worden steeds voordeliger.

Kies vooral voor video’s die passen bij de sfeer en het imago van het bedrijf. Je begrijpt dat het niet echt overkomt als een bruin café een luxe-wijn test gaat houden. Blijf dus vooral bij jezelf en denk breed in wat er allemaal mogelijk is.

Check deze inspirerende video van het 3 sterren restaurant Guy Savois in Parijs

 

Recruitment

Als horecatijger zal je hier zelf misschien ook wel mee te maken hebben: personeelstekort. Het is momenteel ontzettend lastig genoeg personeel te krijgen om een horecazaak draaiende te houden. Het gebeurt dan ook regelmatig dat een pand een aantal dagen per week de deuren moet sluiten vanwege personeelstekort.

Video’s maken over je horecazaak werkt niet alleen positief voor het krijgen van meer gasten. Maar je hebt hiermee ook de gelegenheid om aan potentiële werknemers te laten zien waar je voor staat en wat jullie bedrijfscultuur is.

Aan de slag

Heb je inspiratie gekregen van dit artikel? Neem die voorsprong op je concurrentie en ga aan de slag met video. Je zal zien: zodra je begint met video’s laten maken, zal je steeds meer ideeën krijgen en steeds meer mogelijkheden zien.

 

]