9:30 - 17:30 bereikbaar op 020 - 210 13 03
Hoe maak je een goede testimonial video?

Hoe maak je een goede testimonial video?

Testimonials zijn top. Ze wekken vertrouwen en stimuleren je omzet. Met een testimonial kun je onderbouwen wat je allemaal beloofd over je dienst en over je product. Maar heb je er ook wel eens aan gedacht testimonials in videovorm in te zetten voor je bedrijf? Een video testimonial is een waardevolle aanvulling voor je marketingstrategie. Mits deze op de juiste manier in elkaar zit. We vertellen je graag waar een goede testimonial video aan voldoet.

Waarom een testimonial video

Tevreden klanten zijn ontzettend belangrijk voor je bedrijf. Ze hebben jouw dienst of product ervaren en zijn hier positief over. Zij hebben zelf geen commercieel belang bij het promoten van jouw bedrijf, en hun mening is onafhankelijk. Tijd om van deze tevreden klanten ambassadeurs te maken.

Betrouwbare aanbevelingen spelen een grote rol in de aankoopbeslissing van een potentiële klant. Mond-op-mond reclame is de beste vorm van marketing die er is. Goede reviews zijn fijn, maar hier kan soms mee gesjoemeld worden. Een video aanbeveling is veel betrouwbaarder. Mits je dit op de juiste manier aanpakt uiteraard, maar daar komen we zo nog op.

Een testimonial is een verhaal van iemand die daadwerkelijk jouw dienst of product heeft ervaren. Het is een social bewijs waarmee je het vertrouwen versterkt in je bedrijf. En waarmee je de geloofwaardigheid van je communicatie vergroot.

Je kan op je website of op social media wel roepen dat jouw bedrijf bijvoorbeeld heel zorgvuldig en netjes een keuken plaatst. Maar als dit verder nergens ondersteund wordt, dan zegt deze uitspraak niet zoveel. Maar als hetzelfde gezegd wordt in een video met een ouder echtpaar dat dolblij is met de mooie afwerking van hun nieuwe keuken, dan is deze uitspraak ineens een stuk geloofwaardiger.

Hoe maak je een goede testimonial video?

Met een testimonial kan je compleet de plank mis slaan en juist het tegenovergestelde effect bereiken. Een slecht geproduceerd klantverhaal maakt dat je product of dienst ongeloofwaardig kan lijken waardoor je potentiële klanten afschrikt. Er zijn een aantal factoren die ervoor zorgen dat jouw video wel effectief wordt.

Natuurlijk moet de video interessant zijn om naar te kijken. Een lang verhaal van een tevreden klant is lastig te volgen. Het beeldmateriaal is hierbij ook van belang. Door stukken waar de klant in spreekt af te wisselen met fijne shots wordt de testimonial een stuk aantrekkelijk om naar te kijken. Maar er zijn meer factoren die een testimonial effectief maken.

Deze video van ClosetWorks is om meerdere redenen een sterke testimonial video. Hij is luchtig, vrolijk en authentiek. Bovendien zie je de tevreden klanten ook nog eens met het eindresultaat waar ze zo blij mee zijn.

 

Authenticiteit

De belangrijkste factor van een testimonial video is dat de kijker de verteller gelooft. Gebruik daarom altijd echte klanten en echte ervaringen. En maak vooral niet een te strak script. Je kan prima van te voren wat punten bespreken, en hier een globaal overzicht van maken. Maar ga de video niet te veel regisseren. Het geheel zal dan veel te veel op een reclame gaan lijken en dat is precies wat je niet wilt.

Zorg er ook voor de dat jouw tevreden klant in de video met zijn of haar volledige naam genoemd wordt, en indien van toepassing, ook het bedrijf waar deze persoon werkt. Dit versterkt de betrouwbaarheid van de testimonial.

 

Afspiegeling van je doelgroep

Jouw potentiële klant zal zich veel meer aangesproken voelen als hij zich kan identificeren met de persoon in de video. Als de kijker zich herkent in de verteller, is de kans veel groter dat hij er van overtuigd raakt dat jouw bedrijf zijn of haar probleem kan oplossen. Kies dus klanten uit die representatief zijn voor jouw doelgroep.

Werk je wel eens met persona’s? Een persona is een zeer gedetailleerde omschrijving van een gebruiker van jouw product of dienst. Met behulp van persona’s creëer je ‘echte’ mensen in plaats van algemene doelgroepen die in de praktijk lastig te targeten zijn. Bestaat jouw doelgroep uit meerdere persona’s? Zorg er dan voor dat je per persona een testimonial plaats die representatief is voor die specifieke groep potentiële klanten.

 

Gebruik meerdere testimonials

Met één testimonial is het dus erg lastig om je hele doelgroep aan te spreken. Er is echter nog een reden waarom het goed is om meerdere video testimonials te plaatsen.

De verschillende klanten hebben verschillende redenenen waarom ze tevreden zijn over jouw product of dienst. Zo kan de ene klant vooral vol lof zijn over de kwaliteit van het product en een ander over de extra service die hij gekregen heeft.

Door meerdere mensen aan het woord te laten krijg je een mooie afspiegeling van de sterke kanten van jouw bedrijf. Let wel op, je kan ook een overkill aan testimonials plaatsen, wat dan weer vooral tot irritatie leidt bij de bezoeker van je website. Zorg dus voor een goede balans.

Testimonals die wij maakten voor Clean Meals

 

Call-to-action

Als je een goed klantverhaal op video heb staan, denk dan ook aan het plaatsen van een call-to-action aan het einde van deze testimonial. Stel je hebt je kijker overtuigd dat hij of zij jouw product of dienst af wil nemen, dan wil je diegene geen ruimte meer geven om weer af te haken.

Een duidelijke call-to-action aan het einde van de testimonial zorgt ervoor dat je het je bezoeker zo makkelijk mogelijk maakt om contact met je op te nemen.

 

Plaatsing van de testimonial

Okee, je hebt meerdere testimonials gemaakt. Maar waar zet je deze nu neer? Je ziet regelmatig dat bedrijven een aparte pagina op hun website hebben gemaakt voor al hun testimonials. Dit is echter niet de manier om het meeste effect van deze klantverhalen te hebben.

Je wilt deze potentiële klanten op je verkooppagina’s houden. Daarom kan je testimonials het beste laten zien waar ze het meest relevant zijn. Plaats ze daarom in je webshop of op je salespagina. Maar denk bijvoorbeeld ook eens aan een testimonial op je contactpagina waarin je klant verteld dat de contactmomenten met je bedrijf zo prettig zijn verlopen. Grote kans dat jij je bezoeker hiermee het laatste drempeltje over helpt om contact met je op te nemen.

Bedenk dat je de video niet lukraak kan plaatsen zonder omschrijving erbij. Bezoekers zullen niet op een video klikken als het niet eerst aantrekkelijk wordt gemaakt om er naar te kijken. Plaats bijvoorbeeld een prikkelende quote uit het klantverhaal onder de video.

Ook een leuke insteek: een testimonial over het werken bij je bedrijf maken met een blije medewerkster

 

Videobird

Testimonials zijn goed zelf te maken. Kom je hier niet helemaal uit, of doe je liever andere dingen waar je kracht wel licht, dan kan Videobird je ook helpen met het maken van sterke testimonials.

Je kunt ons telefonisch bereiken op werkdagen van 09:30 tot 17:30 uur op 020 210 1303 of ons mailen via info@videobird.nl.

]