9:30 - 17:30 bereikbaar op 020 - 210 13 03
Deze camera’s heeft VideoBird vast in het nest

Deze camera’s heeft VideoBird vast in het nest

Omdat we bij VideoBird veel uiteenlopende producties draaien zijn we ook in het bezit van veel verschillende camera’s. In dit artikel zal ik jullie een korte introductie van onze apparatuur geven.

Wanneer komt een bepaalde camera het beste tot zijn recht? En welke camera kan je op je toekomstige shoot verwachten? In onze collectie beschikken we momenteel vooral over Sony camera’s. Dit zijn de:

  • Sony A7sii
  • Sony Fs5
  • Sony FS7ii

De ‘ii’s staan voor de versie van de camera. Voor de A7s en Fs7 is dat op dit moment de laatste versie. De Fs5 heeft nog maar één versie, maar ook hier verwachten we wel een tweede versie binnenkort.

Bram en Floran filmen tijdens de Nederlandse YouTube-bokswedstrijd van 2019

 

We zijn van Canon camera’s langzaam overgestapt op Sony. Omdat we merkten dat Sony beeldmateriaal beter naar elkaar toe te graden is dan Sony en Canon materiaal door elkaar. De reden hiervoor is dat we makkelijk verschillende camera’s kunnen combineren op een shoot. In de nabewerking ziet dit er een stuk strakker uit!

Oeh lalala, de FS7ii

Onze nieuwste aanwinst is de Sony Fs7ii. De Sony Fs7ii hebben we aangeschaft met als doel om te gebruiken bij high-end producties. De beeldkwaliteit en technische mogelijkheden met deze camera zijn fenomenaal. En komt dicht in de buurt van bioscoopkwaliteit. Uiteraard kan de camera ook gewoon ingezet worden bij de opnames van een social media filmpje;)

De Sony Fs7ii maken wij gebruik voor het filmen van highend producties!

De FS5, ons werkpaard

De camera die we het meest gebruiken is de Sony FS5. Dit is een echt werkpaard. Uitgebouwd met een rig is dit de meest ideale camera is voor reportages, interviews en registraties van evenementen.

De camera is groot genoeg om stabiel op de schouder te houden, maar hij is vooral ook niet te zwaar. Daarnaast is de camera in staat om 4K beeldmateriaal op te nemen. Ook heeft de camera verschillende slowmotion opties. Bij high-end klussen blijft dit dus ook een goede camera keuze.

Lees hier een casestudy van het gebruik van de FS5 tijdens een shoot in Ierland. 

Klein maar fijn, de A7sii!

Onze kleinste camera is de Sony A7sii. Het is een super krachtige camera voor bepaalde situaties. De camera wordt momenteel ook wel beschouwd als een van de beste camera’s op de markt die kan omgaan met low light (donkere omgevingen).

Je kan de iso-waarde van de camera namelijk extreem hoog zetten zonder dat het beeld (vies) korrelig wordt. We gebruiken deze camera dus vaak om optredens of festivals te filmen, of tijdens shoots waarbij we niet de mogelijkheid hebben om veel aan het licht te veranderen. Door zijn kleine formaat is de camera ook uitermate geschikt om op gimbals (steadicam) zoals de Ronin te plaatsen.

onze camera's!

Wie van de 3?

Kortom. 3 Sony camera’s met ieder z’n eigen sterke kanten. Afhankelijk van het soort productie en het budget kunnen wij bepalen welke camera of meerdere camera’s er bij de productie het beste ingezet kunnen worden.

Wil je dieper ingaan op de technische specificaties dan kan je die via onderstaande links vinden. Of vraag het aan de cameraman tijdens de opnames van jouw video!

Sony A7sii
Sony Fs5
Sony Fs7ii

]