9:30 - 17:30 bereikbaar op 020 - 210 13 03
Video trends 2019

Video trends 2019

Het einde van het jaar is weer aangebroken. Hoog tijd om vast vooruit te kijken naar wat komend jaar gaat brengen. Wat staat er te gebeuren op het gebied van online video? Cisco voorspelt dat komend jaar het internetverkeer voor 80% video zal zijn. Dat is natuurlijk een ontzettend hoog percentage. Waar zal dit video verkeer uit bestaan? We kijken in dit artikel op welke gebieden deze toename zich het hardst zal uitbreiden. Wat worden dé online video trends voor 2019?

 

Live video

De afgelopen jaren is de populariteit van live-video steeds gestaag toegenomen. Door de komst van uitbreidingen als Instagram Live, Facebook Live en meer mogelijkheden op YouTube. Deze platformen zijn zo groot, dat ze jaarlijks voor verdubbelingen van het aantal live-video’s zorgen.

Live streaming-video’s zijn inmiddels ook breed omarmd door ondernemers, die deze video’s gebruiken om meer, makkelijker en authentieker contact te kunnen maken met hun volgers. Bovendien zijn live-video’s relatief goedkoop om te maken, omdat ze altijd en overal opgenomen kunnen worden.

En dan blijken live-video’s ook nog eens heel erg goed bekeken te worden. Live-video’s worden drie keer zo lang bekeken ten opzichte van vooraf opgenomen video’s.

In 2018 bestond 13% van het online videoverkeer uit live-video. Men verwacht dat dit percentage voor 2019 nog veel hoger zal liggen. Volgens Social Media Examiner zal dit percentage komend jaar op 50% liggen.

 

E-learning

Ook op het gebied van e-learning verwacht men een flinke toename in online video verkeer. E-learning is het online beschikbaar maken van les- en trainingsmateriaal. Door het opnemen van video’s die duidelijk en informatief zijn, kan er lesgegeven worden zonder dat een klas en docent of trainer fysiek bij elkaar hoeft te komen.

Doordat het video lesmateriaal herhaald kan worden, wordt het lesgeven heel efficiënt. Er kunnen ook meer medewerkers tegelijk getraind worden. En men kan dit op zijn werkplek of vanuit huis doen. Wat eigenlijk beter werkt omdat iedereen dan op zijn eigen tempo en flexibeler kan leren.

Bovendien werkt een video veel beter als een studieboek of reader, omdat de leerstof meer gevisualiseerd wordt. Helemaal bij moeilijk en ingewikkelde lesstof werkt een video veel meer verhelderend. Een goede instructie of animatie kan iets lastigs makkelijker duidelijk maken.

Niet zo gek dus dat steeds meer opleidingen, maar vooral ook bedrijven e-learning ontdekken en hier mee aan de slag gaan. Het is fijner voor de werknemers om een training te volgen en goedkoper voor de werkgever om een training aan te bieden.

 

Augmented Reality en Virtual Reality

De ontwikkelingen omtrent Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) volgen elkaar razendsnel op. En er worden steeds meer toepassingen bedacht waar deze technieken voor kunnen worden gebruikt. Zo wordt er in de reisbranche al volop gebruik gemaakt van VR technieken om klanten vooraf een goede indruk te kunnen geven van hun te boeken reis.

Kijkers krijgen een driedimensionale en realistische ervaring, waardoor ze het gevoel hebben in de video te zijn. Zo’n spectaculaire en meeslepende ervaring kan heel sterk werken voor je merk. Het is een fantastische klantbeleving waarmee je de klant kan betrekken bij je product of dienst.

Daarom wordt verwacht dat AR en VR in 2019 veel ingezet zal gaan worden als sterke marketingtool. Zo’n 82% van de bedrijven die deze technieken al geïmplementeerd hebben zegt dat de voordelen aan hun verwachtingen voldoen of zelfs overtreffen. Van de bedrijven die hier nog niet mee werken wil de helft hier de komende drie jaar mee gaan starten.

Maar er wordt toch al jaren geroepen dat AR en VR het helemaal gaan maken? Dat klopt absoluut. En al die tijd zijn deze technieken nog niet heel erg in de lift gekomen. Toch denken wij dat VR en AR dit jaar echt flink aan populariteit zullen gaan winnen.

Deze vormen van video worden steeds betaalbaarder, en daardoor interessanter. Bovendien hebben steeds meer consumenten een VR-bril, en hierdoor wordt deze vorm van video ook steeds toegankelijker.

Zo zien we dat vooral VR veel wordt gevraagd voor bruiloften. Afgelopen jaar mochten wij meerdere bruiloften filmen. De VR techniek voegt echt iets unieks toe aan opnames van zo’n bijzondere dag. Zo zie je in onderstaande video hoe de openingsdans van het bruidspaar in 360 graden is gefilmd.

 

Inspelen op de trends

De ontwikkelingen op deze drie gebieden kunnen jouw bedrijf flink helpen. Zo zijn ze al wel sterk aan het ontplooien, maar is het nog niet booming.

De grotere spelers op de markt passen deze technieken al toe. Maar veel van je concurrenten zijn nog niet zo ver. Hier ligt dus een mooie kans op een voorsprong, door op tijd deze technieken voor je product of bedrijf in te zetten.

Bij Videobird zijn wij allemaal liefhebbers van het vak. We blijven dan ook goed op de hoogte van de laatste trends en spelen hier graag op in. Kan je wel wat advies op hulp gebruiken bij het laten maken van een video? Neem dan gerust contact met ons op!

 

 

 

]