9:30 - 17:30 bereikbaar op 020 - 210 13 03
De vijf beste blogs over videomarketing

De vijf beste blogs over videomarketing

Of je nou een beginner bent in video marketing of een doorgewinterde marketeer. Het is voor niemand eenvoudig alle trends en ontwikkelingen op het gebied van video marketing bij te houden. Misschien zit je wel eens verlegen om tips, of heb je af en toe behoefte aan een flinke dosis inspiratie. Wij maken het je makkelijk en hebben vijf van onze favoriete blogs geselecteerd, om helemaal up-to-date te blijven op het gebied van videomarketing.

De blogs die we hieronder beschrijven zijn een prettige manier om af en toe wat extra informatie in te winnen op het gebied van video marketing. Dat betekent niet dat je ze allemaal dagelijks moet volgen. Maar lees vooral de blogs die aansluiten bij jouw niveau, interesse en jouw bedrijf.

Bij de een blijf je vooral op de hoogte van trends, terwijl je bij een andere eerder inspiratie op zal doen in het bedenken van video marketing strategieën. Hoe dan ook zal je door het lezen van deze blogs interessante informatie en adviezen kunnen inwinnen om je kennis te vergroten en de video marketing voor jouw bedrijf te verbeteren.

 

Realseo

https://www.realseo.com/blog/

Realseo is de nummer één bron op het gebied van het laatste nieuws in videomarketingland. Ze kunnen je ook van alles vertellen over technieken om viral te gaan, of het omhoog krijgen van je video in zoekmachine´s. Maar dé sterke kant van Realseo is het brengen van de laatste trends en het beste nieuws.

In plaats van het bloggen over alle aspecten van online marketing, richten zij zich alleen op de mogelijkheden van video marketing. Zij zijn hierin in de minderheid. Er zijn maar weinig blogs die zich specifiek in videomarketing hebben gespecialiseerd. Hierdoor is hun blog zeer populair.

Daarbij zijn hun bloggers echte vakidioten. Hun opiniestukken en tutorials worden geschreven door toonaangevende digitale marketeers en video-professionals. Hun blogs zijn dan ook niet alleen goed, maar ook vol passie en enthousiasme geschreven.

 

Wistia

https://wistia.com/learn

Wistia is een wereldwijd video hosting platform. Naast hun robuuste video player, hebben ze een zeer informatief blog. Het maakt niet uit hoe goed je videomarketing al in je vingers hebt, op het blog van Wistia kan iedereen iets leren.

Hun blog staat vol met nuttige informatie over hoe je een video maakt, en wat je er daarna mee moet doen. Ze hebben ook hele fijne handleidingen die te downloaden zijn.

Een leuke extra: het blog van Wista ziet er aantrekkelijk uit. De blogs ogen rustig, hebben een mooie vormgeving en ze maken gebruik van prachtige visuals.

wistia blog

 

Vidyard blog

https://www.vidyard.com/blog/

Vidyard is ook platform wat zich enkel richt op video marketing. Hun blog bestaat voornamelijk uit diepte-blogs die je op een nieuwe manier laten kijken naar het maken en gebruiken van video´s. Hun focus ligt op het gebruik van video in de wereld van B2B.

Het blog van Vidyard geeft helder en bruikbaar advies. Het is dan ook een allemansvriend, iedereen kan hier iets bruikbaars vinden voor zijn of haar bedrijf. Vidyard heeft een sterkere focus op de technische aspecten van video, en hoe je video kan inzetten voor het genereren van leads.

 

vidyard blog

Hubspot video

https://blog.hubspot.com/

Wel 400.000 abonnees. Dat is een indrukwekkend aantal, niet? Hubspot is dan ook een van de populairste marketing en sales blogs. Hubspot is eigenlijk vooral een leverancier van marketing software, maar daarnaast publiceren ze ook heel veel content. En dat doen ze niet onverdienstelijk.

Ze richten zich op verschillende doelgroepen, en hiervoor houden ze dagelijks zeven verschillende blogs bij. Over het onderwerp video hebben ze een flinke selectie van handleidingen, weetjes en artikelen.

Doordat ze niet alleen over videomarketing bloggen, maar over alle facetten omtrent marketing en sales, kan je de rol van video zien in de grotere context van content marketing. Wat regelmatig tot interessante inzichten leidt.

 

hubspot blog

Social Media Examiner

https://www.socialmediaexaminer.com/tag/blogging/

Het zal geen verrassing voor je zijn dat Social Media Examiner zich voornamelijk richt op video marketing op Social Media. Laat je niet misleiden het kindergame achtige uiterlijk van het blog. Zij zijn het grootste online social media magazine.

Hun doel is het helpen van ondernemingen met het inzetten van social media, podcasts en blogs om klanten te werven. En om je wegwijs te maken in de ´jungle´ van social media.

Dit blog is vooral fijn als je relatief nieuw bent in video marketing. Of als je een van de social media platforms nog minder in de vingers hebt.

 

blog social media examiner

 

VideoBird

https://www.videobird.nl/category/artikelen/

We noemden er al vijf, dus deze telt niet helemaal mee. Maar ook op ons blog kan je wekelijks nieuwe artikelen lezen over video marketing. Ook wij volgen de trends en zorgen ervoor dat we op de hoogte blijven van wat er gaande is op het gebied van videomarketing. Wij vinden het leuk deze kennis en onze eigen expertise uit het vak met je te delen.

Alle bovenstaande blogs helpen je om betere video content te produceren en hier profijt uit halen. Wat je ook doet, of waar je ook mee bezig bent, iedereen kan profiteren van wat extra inspiratie van de blogs van de leiders in de video marketing industrie.

 

blog videobird

]