9:30 - 17:30 bereikbaar op 020 - 210 13 03
B2B video op LinkedIn

B2B video op LinkedIn

Vandaag de dag gebruiken we video’s overal en voor allerlei doeleinden. Vaak zijn deze video’s gericht op particulieren. De video heeft bijvoorbeeld als doel om de kijker over te halen een product of dienst af te nemen, of de video heeft als doel de naamsbekendheid van het product of merk te vergroten.

Iets dat veel bedrijven lijken te vergeten is dat video minstens net zo goed ingezet kan worden voor B2B (Business 2 Business).

 

Wat is een B2B video?

Een B2B video hoeft helemaal niet zoveel te verschillen van welke andere video dan ook. Het enige en grootste verschil is het doel dat je met de video hebt.

Waar je met een andere video als doel hebt om particulieren te laten overgaan tot een aankoop overweging, heb je met een B2B video het doel om bijvoorbeeld ondernemers te laten overwegen contact met jou op te nemen.

Net als bij video’s voor particulieren, waar je als doel hebt om naamsbekendheid te creëren, kun je ook een B2B video maken met als doel naamsbekendheid te creëren.

Zo kun je bijvoorbeeld een video maken waarin je jouw team voorstelt en aangeeft wat jullie bedrijf te bieden heeft aan andere ondernemers.

Maar ook een video om te laten zien hoe een bepaalde dienst werkt kan heel goed gericht zijn aan B2B.

 

Waar plaats je een B2B video?

Net als bij welk ander soort video dan ook kun je de video natuurlijk uploaden naar YouTube, Vimeo en delen op Facebook, Twitter, Instagram en noem het maar op welke sociale platformen nog meer.

Het platform voor business 2 business is natuurlijk wel LinkedIn. Sinds 2017 is het gelukkig ook bij LinkedIn mogelijk om video te delen met je connecties.

 

Statusupdate LinkedIn

Klik op Video om een video te uploaden naar LinkedIn

 

Op de plek waar je een statusupdate kunt plaatsen, heb je nu de knop Video om een video te uploaden. Eventueel kun je jouw statusupdate, naast de video, nog van tekst voorzien en dan kun je op Plaatsen klikken om de video in jouw feed te laten verschijnen.

De video is nu zichtbaar voor al jouw connecties en wanneer jouw connecties reageren op de video of de video Interessant vinden zullen de connecties van jouw connecties de video ook te zien krijgen.

 

Adverteren met B2B video op LinkedIn

Ondanks het feit dat LinkedIn nog maar sinds 2017 video toelaat op het platform, is het binnenkort ook mogelijk om met video te adverteren op LinkedIn.

Op het moment is LinkedIn de mogelijkheid om te adverteren video langzaam aan het uitrollen naar alle gebruikers. LinkedIn verwacht dat ergens halverwege 2018 elke gebruiker de mogelijkheid heeft.

Het grote voordeel van adverteren met video op LinkedIn is het feit dat je ontzettend specifiek kunt targetten.

Zo kun je ervoor kiezen om jouw video alleen in de feed van mensen met de functie Projectmanager, in de locaties Amsterdam, Rotterdam en Utrecht te laten verschijnen.

Uit de statistieken blijkt dat een video op LinkedIn gemiddeld twintig keer vaker wordt bekeken dan een andere soorten statusupdates.

Een van de redenen van deze positieve statistieken zal waarschijnlijk zijn dat de advertentie video’s op LinkedIn zogenaamd autoplay zijn. Met andere woorden, zodra de video in je feed voorbij komt zal de video automatisch afspelen.

Gelukkig hebben zij er wel voor gekozen de video standaard af te spelen zonder geluid, als gebruiker zul je dus op het volume icoon moeten klikken om geluid te horen.

 

Enkele tips voor het gebruik van video op LinkedIn

  • LinkedIn is uitermate geschikt voor B2B video’s. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat jouw video aansluit bij jouw doelgroep, een zakelijk publiek.
  • Aangezien de video automatisch begint te spelen zonder geluid, doe je er goed aan om jouw video’s te voorzien van ondertiteling.
  • Maak je video niet te lang. LinkedIn mag dan een andere doelgroep hebben dan Facebook, Twitter en Instagram, het blijft een social media platform en over het algemeen scrollen gebruikers door de feeds heen. Zij zitten dus niet te wachten op een video van enkele minuten.
  • Uit een experiment van Pelpina Trip blijkt dat video’s waarbij je een gezicht ziet beter scoren dan video’s waarbij je geen gezicht ziet.
  • Maak gebruik van vierkante video’s. De vierkante video’s komen groter en beter over op mobiele apparaten.

En nu?

Voor je in het diepe duikt en het eerste en het beste filmpje dat je op je computer kunt vinden gaat uploaden naar LinkedIn is het goed om te bedenken wat jou doelen zijn om vervolgens een filmpje te (laten) maken dat hier op aansluit.

Je kunt jouw filmpje nog zo goed richten op specifieke locaties en functies, als de video zelf niet aanspreekt, sla je alsnog de plank mis.

Mocht je hulp nodig hebben bij het schrijven van een script en de daadwerkelijke uitvoer hiervan, neem dan eens contact met ons op wij denken graag met je mee om jouw video een groot succes te laten worden.

]