9:30 - 17:30 bereikbaar op 020 - 210 13 03
6 redenen waarom alle marketeers aan de slag moeten met video

6 redenen waarom alle marketeers aan de slag moeten met video

Veel bedrijven hebben inmiddels de waarde van online video ontdekt. Het online video aanbod is de afgelopen jaren dan ook explosief gestegen. Maar ook de consumptie van deze video’s is enorm toegenomen. Er wordt dan ook steeds meer feiten bekend hoe goed video het online doet. Toch zijn er nog steeds bedrijven die hier nog niet in investeren. Misschien ben jij wel een marketeer die nog niet aan de slag is gegaan met online video. We geven je 6 redenen waarom je dat wel zou moeten doen.

 

Misschien heb je al een tijd tegen het starten van het maken van video content aan zitten hikken. Je weet misschien niet helemaal wat je er mee aan moet en vindt het lastig om de online video wereld in te stappen. We vertellen je in dit artikel wat het wagen van de stap je oplevert, en we geven je ideeën over wat voor soort video’s je zou kunnen (laten) maken voor verschillende fases in de klantreis.

Achter de schermen van een promotievideo van Het Amsterdamse Winterparadijs

 

1. Keiharde cijfers

Laten we even beginnen bij de basis. Aangezien online video al een paar jaar ontzettend in de lift zit, zijn er ook veel onderzoeksresultaten bekend. En de uitkomsten van deze onderzoeken zijn verbazingwekkend. Heel kort door de bocht: je doelgroep kijkt liever video dan dat ze een tekst lezen.

Dat is best een schokkende constatering niet? Want dat betekent ook dat jij anders naar je eigen website zal moeten gaan kijken. En jouw doelgroep verkiest niet alleen video boven tekst, maar blijft ook nog eens langer op jouw website. 88% van de websitebezoekers blijft langer op een site als hier video content op staat.

En het allermooiste feitje: 64% van de bezoekers is meer geneigd tot een aanschaf over te gaan na het bekijken van een video op de website. En dat is wat je wilt bereiken.

 

2. Naamsbekendheid en branding

Misschien ben je na deze feiten al helemaal om. Maar de kans is aanwezig dat je toch nog iets meer overgehaald moet worden. Met online video ben je in staat het bereik van je merk, dienst of bedrijf enorm te vergroten. En als je jouw potentiële doelgroep bereikt hebt, wil je dat ze jouw merk ook begrijpen. Met video ben je perfect in staat beelden over te brengen die passen bij jouw branding.

Al jaren maken we voor Nederlands bekendste magazine de covershoots. LINDA is dan ook het ultieme voorbeeld van goede naamsbekendheid en branding.

Met een video kan je perfect de waarden en sfeer van jouw merk op de kaart zetten, terwijl dit met woorden veel lastiger te realiseren is. Bovendien trekt video enorm de aandacht, waardoor de potentiële klant je onthoudt.

Video’s die je voor dit doel kan maken moeten spectaculair zijn. Om zoveel mogelijk bereik te krijgen moeten ze potentie hebben om viral te gaan. Ze moeten dus hoog scoren op verrassing, emotie en/of humor.

Dat lijkt lastig en dat is het ook wel een beetje. Bij deze vorm van video moet er goed nagedacht worden over wat er neergezet gaat worden en dat vraagt om een uitgebreide campagne. Maar als je dan een goede video maakt, heeft deze zoveel effect dat je er waarschijnlijk maar één of twee van hoeft te laten produceren.

 

3. Informeren

Video is een geweldige manier om je klanten te informeren. Helemaal omdat ze dus veel liever een video bekijken dan dat ze jouw teksten zullen gaan lezen. Hier ligt dus een mooie kans om jouw doelgroep meer te vertellen over de producten of diensten die je aanbiedt. Met als uiteindelijk doel dat zij jouw merk gaan overwegen en tot aankoop of contact overgaan.

Video’s die je voor dit doel kunt maken zijn vaak in serievorm. Vaste formats waarin je producten uitlegt, demonstreert of vergelijkt. Video’s waarin je antwoord geeft op klantvragen of waarin je aankoopadvies geeft. Het kan van alles zijn, zolang je dit maar op periodieke basis jouw oplossingen voor het probleem van de doelgroep laat zien.

 

4. Overhalen tot aankoop

Bovenstaande redenen zorgen er bij elkaar voor dat je verkoop zal gaan stijgen. Video’s geven vaak net het laatste zetje waardoor een potentiële klant een klant wordt die tot aanschaf zal overgaan. Je kunt je misschien wel voorstellen dat met video de laatste twijfels van de klant worden weggenomen.

Wat ook bijdraagt aan het wegnemen van deze twijfels is het inzetten van review video’s. Reviews of testimonials werken hoe dan ook goed voor jouw bedrijf of product. Maar ook hier wint de video weer van geschreven reviews. In een video zie je de klant of gebruiker erbij. Zij kunnen zich makkelijker identificeren met deze persoon en horen zijn oprecht positieve mening.  Iemand die op beeld zijn fijne ervaringen deelt is vele malen overtuigender dan een geschreven review.

Reviews en testimonials

5. Engagement

Als marketeer wil je zoveel mogelijk begrijpen en weten van je klanten. Deze klanten brengen heel veel uren door met het bekijken van video. Als jij zelf niet aan de slag bent met online video laat je dus eigenlijk heel veel kansen liggen om in contact te komen met je doelgroep.

En dat engagement is belangrijk, want hier kweek je tevreden maar ook loyale klanten mee. Engagement met jouw video zorgt er vooral voor dat de kans groter wordt dat de kijker hetgeen gaat doen wat jij van hem verwacht.

 

6. SEO

Als je nou nog niet overtuigd bent hoe goed video voor jouw merk of bedrijf zal werken, dan kunnen we je misschien overhalen met het feit dat online video fantastisch is voor je SEO (Search Engine Optimization). Google heeft een behoorlijke voorkeur voor video content. Het gevolg hiervan is dat websites die video bevatten hoger scoren in de zoekresultaten van Google.

Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat je video geoptimaliseerd is, zodat de video ook indexeerbaar is. Maar als je dit netjes hebt gedaan dan zal je een hogere ranking kunnen verwachten.

Videomarketing zorgt dat je hoger scoort in de Google ranking

Produceren van video

Met video ben je dus in staat je meer bereik te creëren, je branding te vergroten, je doelgroep te betrekken en het aantal leads te vergroten. Need we say more?

We kunnen ons voorstellen dat je om te beginnen met het creëren van online video een drempel over moet. Probeer het juist te zien als een hulpmiddel om je marketing strategie te versterken en effectiever te maken.

Online video gaat niet alleen over creëren ervan, maar juist over de strategie erachter. Marketing is jouw specialiteit, video’s produceren is de specialiteit van Videobird. Laat ons je helpen bij het realiseren van jouw marketingplan. Neem je contact met ons op?

]