9:30 - 17:30 bereikbaar op 020 - 210 13 03
5 redenen om in 2020 te beginnen met livestreamen

5 redenen om in 2020 te beginnen met livestreamen

Voeg naast meer sporten en minder drinken dit jaar livestreamen toe aan je goede voornemens! Na jarenlange ontwikkelingen is 2020 hét jaar om in te stappen! #ihaveastream

 

#1- Vergroot je publiek met live streamen

Tegen een relatief kleine extra investering kan je het publiek van je evenement enorm vergroten. Evenementenorganisatie kost veel zweet en tranen. Na soms wel maanden voorbereiding is je evenement dan eindelijk daar: alles loopt op rolletjes. Het publiek geniet. Maar waarom zou je deze vreugde niet willen delen met de rest van de wereld? Juist! Met livestreamen maak je je evenement toegankelijk voor iedereen. Daarnaast trek je met een livestream ook nieuw fysiek publiek aan voor komende edities!

 Nieuw jaar resolutie

#2 – Transparantie door live streamen

Livestreaming geeft kijkers het gevoel van eerlijke en transparante communicatie: een kijkje in de keuken van uw bedrijf of evenement. Dit achter-de-schermen gevoel zorgt er voor dat het publiek zich meer betrokken voelt bij uw merk op een persoonlijk niveau. Live geeft de pretentie dat er niks gefaked kan worden, en dat u een eerlijk verhaal presenteert. U geeft uw product of dienst weer zoals het is. Ideaal voor makelaars en self-proclaimed experts: live ziet het publiek direct of iemand daadwerkelijk weet waar hij of zij het over heeft.

 

#3 – Beeldkwaliteit van live streamen

Na jarenlange ontwikkelingen zijn we in 2018 eindelijk tot een punt gekomen waarop de beeldkwaliteit van livestreams goed te noemen is! Facebook Live streams in 720p zijn de normaalste zaak van de wereld. Full HD 1080p en zelfs 4K streams zijn realistisch met de huidige Upload internetsnelheden. Ook aan download kant zijn de snelheden ontzettend gestegen. KPN nam in 2014 het voortouw met 4G (LTE) mobiel internet, in 2016 had Tele2 landelijke dekking en in 2017 is 4G landelijk gemeengoed geworden. Met snelheden van gemiddeld 20Mb/s down kan de kijker met gemak vier (!) 1080p Live-streams tegelijk binnenhalen!

we livestreamen 4K HD kwaliteit

#4 – Vergroot engagement met live streamen

Livestreamen, voornamelijk via Facebook Live vergroot de engagement met uw publiek. Kijkers blijven bij Live Video’s tot 3x langer kijken dan bij reguliere video’s! Tel hierbij op dat Facebook voorrang geeft aan Live uitzendingen, en deze dus bovenaan verschijnen bij uw publiek. Alsof dit nog niet genoeg is, is Facebook bij uitstek de plek voor LIVE interactie met uw doelgroep. Laat mensen vragen stellen, suggesties doorgeven, en speel hier als livestreamer slim op in om de verbinding met de doelgroep te versterken! Facebook live video’s krijgen 10 keer zo veel likes, comments en shares. Tel uit je winst.

#5 – Live streamen is betaalbaarder dan ooit

Waar vroeger een hele vrachtwagen met ontzettend dure televisie apparatuur nodig was voor een nette live registratie, kan men nu al een nette livestream neerzetten met een paar telefoons en een iPad. Merken als Blackmagic en Teradek hebben de markt verstoord met hun kostenefficiënte oplossing. Ook softwarematig schakelen heeft zijn intrede gemaakt op de markt. Deze disruptie maakt livestreamen betaalbaarder dan ooit. Dus begin vandaag nog!

Voor advies over livestreamen, het laten produceren van een gave stream, of het inhuren van gespecialiseerde apparatuur kan je contact met ons opnemen! Ben je benieuwd hoeveel het kost? Klik dan de onderstaande knop en vraag vrijblijvend een offerte aan.

]