9:30 - 17:30 bereikbaar op 020 - 210 13 03
20 ideeën voor een B2B video

20 ideeën voor een B2B video

Het zal je vast wel eens gebeurd zijn. Je wilt nieuwe B2B video’s (laten) maken, maar je hebt nul inspiratie over wat voor video’s dit dan moeten worden. Je hebt al zoveel gemaakt, hoe kun je nou nog iets nieuws verzinnen? Wij maakten een lijst met 20 ideeën voor jouw B2B video’s. Om je weer op gang te helpen, je te inspireren en je te laten zien dat een nieuwe video helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn.


1. Een kijkje achter de schermen

Je kunt video’s maken over de verschillende afdelingen van het bedrijf en laten zien waar zij zich mee bezig houden. Ook kun je door je bedrijfspand lopen om meer van je bedrijf te laten zien. Of loop eens mee met een werknemer en maak daar een videoverslag van. Je ziet: je kunt er alle kanten mee uit.

Met dit soort video’s geef je het bedrijf een gezicht en maakt het contact persoonlijker. Andere bedrijven leren zo jouw bedrijf beter kennen. En als ze je beter kennen, zullen ze ook eerder zaken met je willen doen.

 

2. Uit je waardering voor je klanten

Maak eens een ode aan je klanten met een bedank-video. Vertel waarom je bedrijf het fijn samenwerken vindt en bedank ze voor hun vertrouwen in jullie.

3. Vraag- en antwoord

Verzamel een team van je specialisten binnen je bedrijf en laat hen vragen beantwoorden van jullie klanten. Dat kan een video zijn waarin zij vooraf gestelde vragen beantwoorden, maar dit kan ook een live-video zijn.

 

4. USP

Verfilm je Unique Selling Points. Wat onderscheid jullie van andere bedrijven? Wat maakt jullie unique? Dit is belangrijk om uit te dragen naar jullie klanten, en wat werkt er nou beter dan video? Eventueel kan je hier ook je bedrijfswaarden in mee nemen: wat jullie belangrijk vinden en voor welke waarden jullie staan.

 

5. Live-video

Livestreaming geeft kijkers het gevoel van eerlijke en transparante communicatie: een kijkje in de keuken van uw bedrijf. Bovendien vergroot je hiermee je publiek én je engagement. Wat je dan kan live-streamen? Van alles! Van evenement tot presentatie, denk breed.

 

6. Whitepaper

Waarom niet? Maak een video van je whitepaper. Alles wat je normaal qua tekst in je whitepaper zou zetten, kan je natuurlijk ook laten vertellen. Of maak van een bestaande whitepaper een video whitepaper.

 

7. Vast format

Verzin een vast format van een wekelijks terugkerende reeks. Dat vaste format kan uit van alles bestaan, bijvoorbeeld een wekelijkse tip, een inspiratievideo of een quiz.

 

8. Instructievideo

Een instructievideo is een perfecte manier om een product of dienst uit te lichten. Je kunt in de video laten zien hoe klanten stap-voor-stap een probleem kunnen oplossen.

Een instructievideo kan met echte beelden, maar ook animaties werken goed.

9. Meningen over een kwestie

Film eens wat verschillende meningen over een bepaalde kwestie of vraag die bij jullie branche past. Je kunt hier werknemers aan het woord laten, mensen op straat of andere collega’s uit de branche.

Voor een evenement met een panel discussie maakten Videobird verschillende instarts om een discussie los te krijgen.

 

10. Demonstratie van je product

Zet je dienst of product in de schijnwerpers en laat aan je klanten zien wat je er allemaal mee kunt. Hierdoor raken mensen vertrouwd met het aanbod van jullie bedrijf.

 

11. Humor

Bij B2B denk je snel aan serieuze video´s, maar het is juist heel verfrissend wat meer luchtigheid in het bedrijfsleven te gooien met grappige video´s. Verzamel eens wat blunders van je werknemers of maak een compilatie van video-blunders. Uiteraard moet dit wel bij de sfeer binnen de branche passen. Te gênante verhalen zijn echt not done!

 

12. Evenementen verslag

Maak een videoverslag van jullie laatste evenement. Of promoot juist van tevoren met video jullie evenement.

B2B Event van Google

 

13. Licht een werknemer uit

Laat mensen kennis maken met een werknemer uit je bedrijf. Interview deze persoon en maak er mooie beelden bij. Probeer het verhaal van de werknemer te vangen, waar ligt zijn passie, zijn uitdaging. Ook hier geldt weer dat het fijn is voor potentiële klanten om te zien wat voor mensen er werken, er wordt een band gevormd. Ook voor talenten die je wilt aantrekken voor je bedrijf is dit een fijne vorm van video.

 

14. Bedrijfsuitje

Laat jullie bedrijfsuitje filmen en hier een mooie video van editen. Een bedrijfsuitje straalt ontspanning en plezier uit. Een aantrekkelijk beeld voor aanstormend talent wat jullie willen binnenhalen.

Videobird mocht een heel creatief en gezellig bedrijfsfeest voor ING vastleggen.

 

15. Testimonials

Laat succesverhalen van jullie klanten vertellen door middel van video. Een tevreden bedrijf als klant die enthousiast verteld over jullie goede service. Betere reclame kun je bijna niet krijgen

 

16. Mini-docu

Probeer eens wat materiaal wat jullie al hebben om te zetten in beelden. Maak hier een aantrekkelijke video van qua sfeerbeeld en informatie. Je kunt hier allerlei onderwerpen voor gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld je blog als inspiratie. Verfilm jullie best presterende blog, of neem juist een onderwerp die je meer zou willen uitlichten.

Voor Ymere maakten we een korte docu over de duurzaamheidsprojecten waar ze mee bezig waren.

 

17. Wedstrijd of give-a-way

Organiseer een wedstrijd onder je volgers of geef iets weg. In de video vertel je wat de spelregels zijn en hoe je mee kunt doen. Plaats deze video op social media en je zal je weergaven omhoog zien schieten. Iedereen is gek op gratis en een wedstrijdje.

 

18. Verhalen vertellen

Vertel eens een verhaal in welke vorm dan ook. Storytelling is de toekomst van contentmarketing. Een aantrekkelijk verhaal trekt aandacht en bindt klanten aan jouw merk. Je kunt een uitgebreide video maken, maar denk ook niet te moeilijk. Veel geschreven teksten die je normaal op social media zou plaatsen, in je nieuwe blogpost zou verwerken of er een LinkedIn update van zou maken, zijn heel erg geschikt om ook als video gepost te worden.

Kurio communiceerde met deze commercial de voordelen van hun nieuwe kinderapp naar hun partners.

19. Nieuws

Breng je B2B-klanten op de de hoogte van nieuws uit jullie branche. Vertel over nieuwe onderzoeken,cijfers of releases van nieuwe producten. Dit laat zien dat jullie als bedrijf goed op de hoogte zijn en vergroot jullie expert-status.

 

20. Pijnpunt van de klant

Los in een video een pijnpunt van je klant op door te visualiseren hoe jouw dienst of product werkt. Er zullen vast meerdere pijnpunten zijn, dus kan je meerdere video´s laten zien hoe jouw bedrijf bijdraagt aan de oplossing van het probleem van de klant.

]